Administrație Agricultură Politică Știri locale

Lucian Trufin: “Subvenția pentru Programul “Usturoiul” este virată către conturile fermierilor!”



Senatorul Lucian Trufin anunță fermierii botoșăneni că plățile au început să fie efectuate, iar până la sfârșitul anului producătorii de usturoi care au completat și au depus dosarele în vederea obținerii subvenției pentru  Programul “Usturoiul, vor primi banii de la Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani.

„Producătorii de usturoi au avut ca termen de depunere a documentelor justificative, data de 29 noiembrie 2021. Condițiile de eligibilitate în acest program au fost: obținerea unei producții de cel puțin 3 kg/10mp, cultivarea cu usturoi a unei suprafețe de cel puțin 3000 mp, înregistrarea la Registrul Agricol, dovada producției realizate, dar și deținerea unei registru cu toate tratamentele fitosanitare aplicate culturii. Plățile au început să fie efectuate de către Direcția pentru Agricultură Județeană Botoșani începând cu data de 20.12.2021, sumele urmând să fie achitate integral până la finalul anului 2021” a declarat senatorul Lucian Trufin.

La nivel județean, în registrele Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani figurează un număr de 102 beneficiari, suma totală destinată acestora fiind de 1.407.578 lei.

Mă bucură enorm că un program pe care l-am cerut Guvernului României încă din 2018, pus în practică de ministrul PSD al agriculturii Petre Daea, continuă și acum in mandatul ministrului PSD Adrian Chesnoiu, iar fermierii pot beneficia de acest ajutor de minimis. Este important ca aceștia să fie susținuți în continuare, pentru a reuși să își dezvolte fermele agricole și a le ofere românilor alimente proaspete și de calitate”, a mai adăugat senatorul botoșănean Lucian Trufin.