VIDEO S-a deschis primul muzeu din țară dedicat rasei Karakul de Botoșani la o stațiune unicat în Europa

0Stațiunea de Cercetare Popăuți, Asociația MOLDOOVIS și Primăria Răchiți au deschis sâmbătă a XIV ediție a Târgului Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Taurine și Produse Tradiționale.

 

Primarul Florin Bulgaru a fost îmbrăcat tradițional pe toată durata manifestărilor de sâmbătă, iar directorul Stațiunii Popăuți și președinte al Moldoovis, Ionică Nechifor, a fost gazda primei zile a Târgului care a avut ca eveniment vedetă deschiderea Muzeului Rasei Karakul de Botoșani, primul de acest fel din România.

”Va fi un obiectiv care va intra în circuitul turistic al județului Botoșani și va fi vizitat de specialiști și de studenți din toată țara”, a declarat Ionică Nechifor.

Inaugurarea Muzeului Karakul de Botoșani s-a făcut în prezența reprezentanților autorităților centrale, printre care și Florinel Bîrcă, directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, dar și a deputatului Costel Șoptică, președintele PNL, și reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Printre invitații speciali ai deschiderii Muzeului Karakul de Botoșani al Stațiunii Popăuți a fost și cunoscutul fermier Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli(LAPAR).

De asemenea, la inaugurarea Muzeului de la Stațiunea Popăuți au fost prezenți profesori și cercetători, Mihai Țurcanu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, reprezentanți APIA și AFIR, primari din județ.

Invitații speciali ai deschiderii au semnat în Cartea de onoare a Muzeului Popăuți.

Duminică se anunță o adevărată serbare populară la Stațiunea Popăuți, ziua de 1 Mai fiind sărbătorită la Târgul agricol cu muzică, grătare, demonstrație de tuns oile, o paradă a berbecilor din rasa Karakul de Botoșani, precum și o prezentare de utilaje agricole de ultimă generație. 

 

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *