Agricultură Știri locale

Șoptică, președintele PNL, lăudat de Laurențiu Baciu, unul dintre marii fermieri din România: ”Este unul dintre deputații foarte energici, chiar se implică”



Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), l-a lăudat pe deputatul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, pentru activitatea pe care o desfășoară la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Prezent la prima zi a Târgului Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Taurine și Produse Tradiționale, de la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Baciu a asistat la deschiderea Muzeului rasei Karakul de Botoșani și a participat la workshopul despre zootehnie.

Acesta a precizat că Șoptică este unul dintre parlamentarii care își fac bine munca în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

”Voiam să îi spun domnului Șoptică, să îi mulțumesc. Mergând foarte des în Comisia pentru Agricultură vreau să îi mulțumesc pentru activitatea de acolo. Este unul dintre deputații foarte energici și prezenți, pentru că știți prea bine că unii din Comisie, nu vă spun o noutate, o fac la fără frecvență, dar dânsul este unul dintre cei care chiar se implică”, a declarat Laurențiu Baciu.

 

Stațiunea de Cercetare Popăuți, Asociația MOLDOOVIS și Primăria Răchiți au deschis sâmbătă a XIV ediție a Târgului Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul, Taurine și Produse Tradiționale.

Inaugurarea Muzeului Karakul de Botoșani s-a făcut în prezența reprezentanților autorităților centrale, printre care și Florinel Bîrcă, directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, dar și a deputatului Costel Șoptică, președintele PNL, și reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Printre invitații speciali ai deschiderii Muzeului Karakul de Botoșani al Stațiunii Popăuți a fost și cunoscutul fermier Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli(LAPAR).

De asemenea, la inaugurarea Muzeului de la Stațiunea Popăuți au fost prezenți profesori și cercetători, Mihai Țurcanu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, reprezentanți APIA și AFIR, primari din județ.

Invitații speciali ai deschiderii au semnat în Cartea de onoare a Muzeului Popăuți.

Duminică se anunță o adevărată serbare populară la Stațiunea Popăuți, ziua de 1 Mai fiind sărbătorită la Târgul agricol cu muzică, grătare, demonstrație de tuns oile, o paradă a berbecilor din rasa Karakul de Botoșani, precum și o prezentare de utilaje agricole de ultimă generație.