Economic

Este cea mai mare fabrică de profil, de mulți ani este prima în Top după cifră de afaceri și profit și a ajuns la 13 ani de existență

Nu sunt multe afaceri de producție construite de la zero după Revoluție în județul Botoșani cu capital botoșănean și care să fi rezistat în fața tuturor piedicilor.

Una dintre ele a împlinit astăzi 13 ani și la momentul actual este una dintre cele mai sănătoase afaceri din economia locală, se dezvoltă continuu, investește în utilaje noi și se extinde nu doar în nordul Moldovei, ci și peste Carpați, cu distribuție în zona Timișoara-Arad.



Este vorba despre compania Casa Pâinii, condusă de frații Florian Moruzi și Daniel Moruzi.

”Azi împlinim 13 ani de Casa Pâinii. Fatidica zi de 13 octombrie 2004 și-a regăsit fatidicul an 13! Nu trebuie să-mi urați la mulți ani ci să ne criticați în continuare pentru că timpul așterne latența exprimării și monotonia cuplului producător – consumator. Doar astfel vom rămâne numărul 1 și beneficiile vor fi comune. Vă doresc tuturor tot binele din lume și doar sănătate! În rest, așa cum am găsit noi soluții de continuitate, cu siguranță le veți găsi fiecare dintre voi pentru că împlinirea nu este definită doar pe termen scurt și fericirea nu se reduce la exprimare individuală. Comunitatea în care trăim și ne desfășuram activitatea este o cinste care ne-a fost oferită și ne obligă. Și pentru asta, cu mândrie, pe fiecare ambalaj al nostru care ajunge oriunde în România, am imprimat că susținem „povestea artei și culturii” obârșiei noastre, Botoșani! Bucurați-vă de Casa Pâinii, Casa Dulce și ce-o mai urma!”, a postat omul de afaceri Florian Moruzi pe contul său de Facebook.



Aniversarea de 13 ani a prins firma Casa Pâinii în timp ce lucrează la implementarea unei investiții cu fonduri europene, o extindere care să acopere cererea de pe piață pentru produsele fabricate la Botoșani.

Produsele de panificație se vând sub brandul Casa Pâinii, în timp ce cofetăria și patiseria sub cupola Casa Dulce.