Economic

Mai tare ca o multinațională! Primăria are buget de 10,6 milioane euro pentru salarii anul viitor. În 2012 dădea salarii de doar 2,6 milioane euro

Până și salariații multinaționalelor ar fi invidioși pe lefurile bugetarilor din Primăria Botoșani. Primarul Cătălin Flutur spune că politica guvernamentală din ultimii ani, dar mai ales din acest an, au dezechilibrat total bugetul municipalității foarte mulți bani fiind luați de la investiții pentru a putea plăti lefurile angajaților din primărie și din instituțiile bugetare din subordine, cum ar fi teatrele și Filarmonica.



”Când am plecat din Primărie în 2012, fondul de salarii era de 12 milioane lei. Pentru 2018 fondul de salarii va fi de 49 milioane lei. La acest fond nu am pus încă și creșterile salariale care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Astfel, în șase ani salariile din Primăria Botoșani s-au majorat de la 2,6 milioane lei la 10,6 milioane lei, adică de peste patru ori.



Primarul Flutur spune că municipiul Botoșani, deși este o localitate mică, suportă din bugetul propriu salariile a peste 200 de persoane din instituțiile de cultură, în timp ce în orașe precum Iași sau Timișoara, salariile personalului din teatre și filarmonici este plătit de Ministerul Culturii.
În instituțiile de cultură în acest an au crescut salariile cu 50%, iar de la 1 ianuarie 2018 este anunțată o altă majorare de 50%.