FOTO O afacere de familie, ajunsă la a doua generație, este pe primul loc în Topul firmelor

0

Hală producție Total Plast SRL Botoșani

IMM-urile, mai ales afacerile de familie, reprezintă cheia oricărei economii sănătoase. La Botoșani, există un IMM care este afacere de familie ajunsă la a doua generație.
Total Plast SRL Botoșani este fondată de Dumitru Curelariu, iar acum este condusă de fiul acestuia, Sebastian Curelariu.Firma a fost înființată de Dumitru Curelariu în 1994 și până acum a trecut și s-a întărit prin tot ce înseamnă tranziția românească spre economia de piață.

La ediția din acest an a Topului județean al firmelor, realizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, afacerea familiei Curelariu a ocupat primul loc în Topul firmelor la categoria ei de activitate, Întreprinderi mici – fabricarea altor produse din material plastic.

Firma Total Plast SRL Botoșani a avut anul trecut o cifră de afaceri de 566.389 lei, echivalentul a 123.128 euro, un profit brut de 32.474 lei, echivalentul a 7.060 euro, și 12 salariați.Oricine discută cu Dumitru Curelariu își dă seama de ce firma Total Plast a rezistat pe piață 23 de ani într-un climatic economic pe care puțini și-l amintesc acum. Îți spune cu mândrie în voce de unde a pornit, ce oportunități a avut, ce ocazii a ratat și unde a ajuns.
”În 2007-2008 a fost cel mai bine, a fost cea mai bună perioadă economică pe care am traversat-o. Acum am ajuns la o stabilitate, cu produse originale, cu distribuție în toată țara”, a declarat Dumitru Curelariu.

Este fascinant să vezi un om care îți spune că a făcut ”asta, și asta, și asta” fără să aștepte de la stat ceva, fără să aștepte acea stabilitate și predictibilitate fiscală dorite de ani buni, și muncește tot timpul doar pentru că așa este clădit ca individ, să construiască, nu să dărâme, să se mândrească în fața copiilor și a nepoților cu munca lui, să lase o moștenire pentru ai lui și pentru comunitate. 

Conducerea Total Plast a fost preluată de curând de Sebastian Curelariu, fiul celui care începea în urmă cu 23 de ani acest business.
Produsele din plastic fabricate la Botoșani sunt distribuite în toată țara și pentru asta muncește toată familia, pentru ca afacerea să meargă mai departe.

 

Total Plast Botoșani produce distanțiere geam termoizolant, clește de rufge, dop famingeană, dop fierbător damingeană, dop fierbator cu aripioare, dop capsă, furtun lichide, greble, lopată zăpadă, pâlnie lichide, pâlnie cârnați, răzuitor parbriz, sită grâu, sită porumb, suport cute.
Produsele fabricate la Botoșani pot fi găsite și pe site-ul companiei, www.totalplast.ro.Sursa foto: www.totalplast.ro

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *