FOTO Schimbă cauciucuri de 1,5 milioane euro pe an pentru camioane și utilaje agricole. Afacere pornită în urmă cu 17 ani

0

Dezvoltarea transportului privat de persoane cu autocarele, creșterea parcului auto la firmele de construcții și retehnologizarea din agricultură au dus la o nevoie de anumite servicii de nișă și crearea unei piețe din ce în ce mai importante.

 

Vasile Sandu este proprietarul firmei Sfinx-Com SRL Botoșani, cea care are un service pentru anvelope pentru tiruri, autocare, utilaje agricole, dar și pentru autoturisme.Compania condusă de el este pe primul loc în Topul realizat de Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani la categoria Întreținerea și repararea autovehiculelor, secțiunea întreprinderi mici.

 

Vasile Sandu spune că 2017 este cel mai bun an, din aproape toate punctele de vedere, pentru afacerea pe care o conduce.

 

”Am deschis din 2000, iar 2017 este cel mai bun an atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și a profitului, a numărului de angajați. Clar, numărul mare de mașini a dus la această creștere pentru noi. Eu am un punct de lucru și la Săveni și merge și el bine. În țară avem concurență, dar în Botoșani nu mai este nimeni care să facă service la anvelope pentru camioane, microbuze și mașini agricole”, a declarat Vasile Sandu, în condițiile în care anul trecut firma sa a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane euro și un profit brut de 144.633 euro, cu 11 salariați.

Acesta a precizat că în 2017 firma a mai creat 5 locuri de muncă și a ajuns la 16 salariați.Sfinx-Com se extinde

Volumul de anvelope de la Sfinx-Com ajunge la 10.000 de unități, în halele proprii, iar numărul mare de comenzi a dus și la extinderea business-ului.

În primăvara lui 2018, pe varianta Pacea va mai apărea o hală, iar actualele hale unde activează Sfinx-Com se vor moderniza.

”Am luat un teren la 150 de metri mai sus, lângă fostul bar Cactus, și acolo vrem să mutăm tot ce ține de camioane și de tractoare, mașini agricole. În ultimii doi ani a fost o creștere foarte mare pe partea de mașini agricole și trebuie să avem un sector special pentru acest segment care este în plină dezvoltare. Aici, unde funcționăm de atâția ani, vom menține doar pentru turisme și vom extinde numărul boxelor la șase și vom aduce utilaje noi, cele mai moderne, pentru echilibrarea roților”, a precizat Vasile Sandu.

 

Firma acestuia are contracte cu marile companii de transport persoane, dar și cu prestatorii de servicii în agricultură și marii fermieri.

Sfinx-Com funcționează non-stop și are sediul la intrarea în Botoșani dinspre Suceava, la intersecția străzilor Pacea cu Sucevei, spre CET și oferă service anvelope, hotel anvelope, schimb de ulei pentru camioane, microbuze, tiruri, mașini agricole și autoturisme.Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *