Economic

Patronii care își vând produsele îmbrăcați în haine tradiționale au ajuns la vânzări de 1,4 milioane lei

Ștefaniea și Viorel Șfabu

Ştefaniea şi Viorel Şfabu sunt antreprenorii care deţin compania Viofanny Lact Prodcom, fiind unul dintre producătorii celebrului Caşcaval de Săveni.

Fabrica de lactate Viofanny Lact Prodcom din judeţul Botoşani, deţinută de Ştefaniea şi Viorel Şfabu, a vândut anul trecut brân­ze­turi de circa 1,4 milioane lei, dublu faţă de anul precedent, o creştere adusă mai ales de popularitatea produsului tradiţional Caşcaval de Săveni, potrivit reprezentanţilor companiei, scrie ZF.ro.



„Anul 2017 a fost un an bun. Vânzările s-au dublat pentru că am devenit mai cunoscuţi. Avem un dosar depus pentru înregistrarea Caşcavalului de Săveni ca produs cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Am trecut de faza naţională, iar documentaţiile sunt în analiză la Bruxelles. Acest demers ne-a adus un plus de popularitate. Oamenii au vrut să-l încerce“, a declarat pentru ZF Ştefaniea Şfabu, administratorul companiei Viofanny Lact Prodcom.



Potrivit ZF.ro, fabrica de lactate din Săveni colec­tea­ză pentru procesare circa 85-90 de tone de lapte pe perioada primăverii şi verii, în timp ce iarna cantitatea de lapte colectat ajunge la jumătate. Laptele provine de la micii crescători de animale din judeţul Botoşani, care deţin până la 10-15 vaci de lapte, potrivit reprezen­tanţilor companiei.

Pe piața procesatorilor de lapte, Lacto Solomonescu și Five Continents Group sunt cei mai mari producători, urmați de Vlăsie Company.

CITEȘTE INTEGRAL PE ZF.RO