Economic

Oportunități de producție în nordul Moldovei

Mecanex SA Botoșani oferă consultanță investitorilor pentru închirierea unei hale industriale care se pretează industriei de automotive și, în general, unei investiții în producție.

 

Hala este situată în nord-estul României, în zona industrială a orașului Botoșani, lângă compania producătoare de pompe industriale Mecanex.

 

Hala, cu o suprafață totală de 8302 mp, este construită pe o structură de elemente prefabricate din beton, cu acoperiș tip terasă din chesoane de b.a., hidroizolație din membrane bituminoase, pereți exteriori din BCA și cărămidă, iar pereții interiori sunt zidiți din cărămidă.

 



 

În ceea ce privește configurația arhitecturală, construcția este structurată pe două nivele, demisol, ce poate fi utilizat ca vestiar (1508 mp), și parter (lungime: 136,5 m, lățime 60,5 m, înălțime: 8,5 m, respectiv 6,5 m).

“Suntem interesați să închiriem sau chiar să vindem această hală deoarece este o platformă industrială pe care nu o folosim. Pentru acest spațiu asigurăm o gamă mare de utilități, în conformitate cu standardele în vigoare: alimentare cu apă, canalizare menajeră, energie electrică (În hală sunt amplasate tablouri electrice de forță, linii de curent, cabluri electrice de forță, transformator de tensiune 1000 kva), instalații termotehnice (instalații de aer comprimat de 6.5 barr), transport intern (patru poduri rulante de 2.0 tf, cu comandă la sol; două poduri rulante de 1.0 tf, cu comandă la sol, șase macarale pivotante de 0,5 tf și două electropalane cu șină de rulare) gaze naturale, drumuri de acces, supraveghere video și pază non-stop”, a declarat Ciprian Bidașcă, manager general al companiei Mecanex SA Botoșani.

 

 

 

Specificul zonei de nord-est a României prezintă o serie de avantaje precum forța de muncă calificată, potrivită pentru a lucra în industria automotive. În județul Botoșani există 7500 de șomeri înregistrați, aflați în căutarea unui loc de muncă și aproximativ 7000 de salariați în industria textilă, muncitori calificați ușor de recrutat de un angajator de prestigiu. Un alt avantaj al zonei este transportul public foarte bine dezvoltat, care le permite muncitorilor din afara orașului să lucreze în Botoșani. De asemenea, stațiile de tramvai și de maxi-taxi sunt în fața complexului.

Principalele puncte forte pe care le are această oportunitate de afacere sunt: existența unui număr de trei aeroporturi internaționale în apropierea orașului Botoșani: Suceava, Iași și Bacău;  numărul mare de angajați din domeniul industriei ușoare care ar putea fi recrutați cu ușurință de un angajator de top din domeniul industriei auto și, nu în ultimul rând, faptul că există un singur acționar majoritar, acesta deținând peste 85% din capitalul social al companiei, ceea ce face foarte ușoară o eventuală colaborare.

 

 

loading…

 

Despre Mecanex Botoșani

Compania Mecanex SA, Botoșani, este lider de piață în producerea pompelor industriale, de mare capacitate, având o experiență de peste 45 de ani în domeniu și un portofoliu impresionant pe întreg teritoriul țării.

Printre cei mai importanți clienți ai societății Mecanex se regăsesc: OMV Petrom, Arcelor Mittal, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica și Compania de Energie Electrică București, acestora alăturându-li-se un număr mare de clienți privați. De asemenea, compania colaborează de mai mult de opt ani cu parteneri din: Germania, Austria și Italia.

Contact: Website: www.mecanex.ro

Tel: 0747190000