Un gigant anunță investiții de 7,2 milioane euro în Botoșani, după ce în 2017 a investit 8,3 milioane euro

0

Principalul furnizor de energie electrică și gaze naturale din regiune anunță investiții în județul Botoșani.

 

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON România, susține că a investit anul trecut peste 38 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale din judeţul Botoşani.

 

Creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distri-buţie pentru clienţii noştri este prioritară pentru companie.

 Principalele categorii de lucrări avute în vedere au fost: Înlocuire conducte şi branşamente gaze naturale în mun. Botoşani; Modernizare reţele electrice aeriene de joasă tensiune (în 15 localităţi, printre care Cătămărăşti Deal, Răchiţi, Buceceea, Tudora); Înlocuirea a peste 30 de transformatoare; Îmbunătăţirea nivelului de tensiune (în 6 localităţi, printre care Corni, Stînceşti, Unţeni).

 

 

 

”Pentru anul în curs, compania Delgaz Grid şi-a propus să investească pentru modernizarea reţelelor de distribuţie de electricitate şi gaze naturale din judeţul Botoşani peste 33 milioane lei. Principalele direcţii de acţiune rămân în principiu aceleaşi ca anul trecut”, se precizează într-un comunicat de presă.

 

 

loading…

 

Anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, cel mai mult de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, din anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Totodată, Delgaz Grid va continua să deruleze campanii de informare a populaţiei privind utilizarea corectă şi sigură a surselor de energie.