Economic

Răzvan Rotaru, deputat PSD: „Noul Cod al Muncii va aduce beneficii pentru salariații din mediul privat”

Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoşani
Răzvan Rotaru, deputat PSD Botoșani

Deputatul PSD, Răzvan Rotaru, a declarat că noul Cod al Muncii care va fi adoptat în acest an va introduce măsuri care să conducă la creșterea veniturilor salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă din sectorul privat, fără însă a încălca libera funcționare a pieței muncii din România. 

Prin Legea salarizării unitare s-au majorat substanțial salariile mai multor categorii din sectorul public, în special la medici și profesori. Noul Cod al Muncii va include elemente care să aducă beneficii pentru salariații din mediul privat. De exemplu, asigurarea salariului minim diferențiat pe categorii de studii va aduce venituri în plus pentru foarte mulți salariați din mediul privat. La fel se vor îmbunătăți condițiile de muncă și în sectorul privat prin acordarea concediului de odihnă suplimentar și prin corelarea numărului de zile libere cu cel de la nivelul statelor Uniunii Europene”, a declarat Răzvan Rotaru.

Deputatul PSD a mai subliniat că noua formă a Codului Muncii va avea prevederi care să stimuleze mișcarea sindicală în mediul privat.

Peste tot în lumea occidentală drepturile salariaților din mediul privat sunt apărate de sindicate foarte puternice, care acționează nu doar în relația cu Guvernul, ci mai ales în relația cu patronatele. Deci noul Cod al Muncii va merge în această direcție prin care să stimuleze creșterea numărului de contracte colective de muncă încheiate atât la nivelul unităților economice, cât și la nivelul sectoarelor de activitate”, a mai subliniat deputatul social-democrat botoșănean.