Economic

Huncă: „Trei luni de guvernare din acest an: majorarea veniturilor populației, creșterea investițiilor, reducerea birocrației și scăderea taxelor”

deputat Mihaela Huncă
deputat Mihaela Huncă

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat astăzi că bilanțul primului trimestru al anului 2018 prezentat public de premier în urmă cu o zi este un demers responsabil, necesar, înțeles și asumat atât de membrii cabinetului, cât și de liderii coaliției PSD-ALDE, pentru evaluarea aplicării programului de guvernare.

PSD este primul partid aflat la guvernare care are curajul să-și analizeze periodic și transparent în fața opiniei publice măsurile implementate și efectele rezultate în fiecare domeniu de activitate. Majorarea salariilor, atât în mediul privat, prin mărirea salariului minim, cât și în administrația publică, precum și creșterea numărului locurilor de muncă, au dus la o creștere semnificativă a încasărilor din contribuțiile de asigurări cu 28,3%. De asemenea au crescut semnificativ veniturile din TVA, din impozite și taxe, ajungându-se în total la o valoare de 42,3 miliarde de lei pentru primele luni din 2018, în creștere cu 21,3%, față de perioada similară din 2017. În ciuda minciunilor susţinute de Opoziţie, cea mai importantă creştere a fost la cheltuielile pentru investiții. Acestea au crescut în primele două luni ale anului cu 47% față de aceeași perioadă a anului precedent, chiar și excluzând total achizițiile militare, ceea ce demontează minciunile Opoziţiei referitoare la lipsa de investiţii şi la creşterea economică bazată doar pe consum”, a declarat Mihaela Huncă.

 

 

Câteva din cele mai importante puncte îndeplinite în primele trei luni de actuala coaliție de Guvernare se referă la: creșterea salariilor pentru toate categoriile socio-profesionale, reducerea birocrației în relația cu administrația publică locală, simplificarea procedurii de restituire a taxei auto, eliminarea plății CASS pentru mame, accesul la medicamente pentru persoanele cu dizabilități și femeile însărcinate, reducerea accizei la motorină pentru transportatori cu 10%, implementarea noului sistem electronic de achiziții publice SICAP, care este funcțional din 2 aprilie, dezvoltarea companiilor naționale și înființarea Consiliului de Progamare Economică care are ca obiectiv esențial coordonarea schemelor de ajutor de stat, a parteneriatelor public-privat și a proiectelor majore de investiții.

 

loading…