Economic

Au lucrat mii de oameni în această fabrică. Iftime vrea să readucă la viață măcar o parte din ea

Omul de afaceri Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, a declarat că încearcă să obțină acordul omului de afaceri Gabriel Chiriac, cel care deține Grupul Industrial Electrocontact pentru un parteneriat.

Iftime spune că într-un spațiu al Electrocontact, fabrică în care munceau mii de oameni în perioada comunistă, ar vrea să amenajeze un spațiu expozițional pentru mediul de afaceri și că această colaborare ar fi un busines win-win.

 

Mii de botoșăneni au lucrat în ceea ce a fost ”perla” economiei comuniste din județul Botoșani, dar care acum nu mai funcționează și din acest an și-a oprit orice activitate.

 



”Am văzut la Arad o expoziție permanentă în care companiile afișează ce fac și împrospătează informația de câte ori e nevoie. Acest lucru nu îl avem și este formidabil de important. Ideea ar fi să luăm la Electrocontact un spațiu, dar patronul actual nu a răspuns la solicitare. Dacă am face acolo o expoziție permanentă care să fie vizitată de toate delegațiile oficiale care vin în Botoșani, de oameni de afaceri, de ambasadori, am creea un pol de interes care ar avantaja Electrocontact și ar putea aduce potențiali investitori pentru fabrică. Este o zonă care dă istorie economică orașului și ar fi un lucru bun. Sunt multe de arătat care se fabrică la Botoșani și ne-ar ajuta ca și comunitate”, a declarat Valeriu Iftime.




Acesta spune că ar vrea un spațiu pentru o chirie modică timp de 10 ani și tot ce s-ar face acolo ar fi și în interesul patronului de la Electrocontact.

Președintele Camerei de Comerț spune că vrea să schimbe total modul în care business-ul din Botoșani își face simțită prezența cu părțile sale bune, cu unitățile de producție.