Economic

Elsaco Electronic va implementa o nouă instalație de desulfurare la CET Govora

Elsaco Botoșani
Elsaco Botoșani

Asocierea Elsaco Electronic – Doosan Lentjes a câștigat proiectul “Instalație de desulfurare a gazelor de ardere evacuate de la cazanele pe cărbune C5 și C6 – Instalația de ardere nr. 2 a CET Govora”.

 

Implementarea proiectului se va realiza pe parcursul unei perioade de 24 de luni, iar valoarea acestuia este de aproximativ 97 de milioane de lei, fără TVA.

 

Prin montarea instalației de desulfurare se va realiza o reducere substanțială a emisiilor de SO₂ și a emisiilor de pulberi, în conformitate cu cerințele și recomandările BAT (BREF Large Combustion Plants 2005) și Uniunii Europene. De asemenea, va crește eficiența energetică în alimentarea cu energie termică la client.

 

 

“Ne bucură acest rezultat și privim cu entuziasm noul proiect, acesta fiind cel de-al doilea de acest tip implementat de noi. În 2016, în cooperare cu firma germană Doosan Lentjes, am finalizat cu succes Instalația nouă de desulfurare (DeSOx) în CET 2 Iași, investiție realizată într-un timp record atât pentru România cât și pentru Europa”, a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic.