Doliu la Serconf! A murit patronul fabricii

0

Joseph Seroussi, acționarul majoritar al Serconf SA Botoșani/ sursa foto: forbes.ro

Doliu la una dintre cele mai importante firme din Botoșani din ultimele două decenii. A murit omul de afaceri de origine sudaneză Joseph Seroussi, acționarul majoritar al firmei botoșănene Serconf SA, una dintre cele mai cunoscute fabrici de confecții din România.

 

Seroussi era supranumit și ”regele confecțiilor” și deținea imperiului financiar J&R Enterprises, prin care avea și acțiuni la Serconf.

 

Fabrica de la Botoșani a grupului lui Seroussi este condusă de femeia de afaceri Ana Manuela Zarug. 

 

 

”Seroussi a venit pentru prima dată în România în februarie 1965, iar căderea comunismului, în 1989, l-a prins cu afaceri de 55 de milioane de dolari în țară. Dupa Revoluție, în 1990, Seroussi a înființat J&R Enterprises și a început extinderea prin achiziții. Prima fabrică pe lista de achiziții a fost Ikos Conf din Odorheiul Secuiesc, specializată în confecții bărbătești; au urmat Norada, tot în Odorheiul Secuiesc, Serconf din Botoșani și Serca din Călărași. Din cinci fabrici, Seroussi a rămas acum cu trei, după ce a vândut Serca și a închis fabrica din Tulcea. În tot acest timp, sudanezul spune că a investit peste 100 de milioane de euro în afacerile din România”, scrie Zf.ro.

Potrivit sursei citate, Serconf și celelalte două companii din grupul lui Seroussi, au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 29 de milioane de euro și un profit de 11 milioane de euro.

 

loading…

Loading…

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *