Un fost mastodont economic din perioada comunistă a reușit să revină pe profit doar din vânzări de vechituri

1

După mai bine de un an de zile în care a raportat doar pierderi, Grupul Industrial Electrocontact a anunțat că a revenit pe profit în urma unor măsuri de reducere a costurilor și de vânzare a unor active fixe sau a fierului vechi.

Fostul mastodont economic din perioada comunistă și din anii imediat de după Revoluție, Electrocontact, a raportat profit la sfârșitul primelor trei luni din 2018.

Compania îl are ca acționar majoritar pe omul de afaceri Gabriel Chiriac.

 

  

Astfel, după primul trimestru din 2018 Electrocontact a raportat un profit de 503.201 lei, față de pierderile de 376.601 lei în perioada similară a anului trecut.

SC Grupul Industrial Electrocontact SA a continuat implementarea măsurilor în vederea optimizării costurilor societății, măsuri stabilite în trimestrul IV 2017. În acest sens s-au implementat soluții tehnice de diminuare a consumului de energie electrică și negocieri privind costurile aferente contractelor de utilități. Prin vânzarea stocurilor, a unor active fixe la licitație sau valorificarea fierului vechi s-a asigurat reducerea datoriilor societății cu 32%, proces care se menține în continuare, se arată în raportul activității după primul trimestru al Grupului Industrial Electrocontact.

Compania botoșăneană a anunțat că prin valorificarea utilajelor vechi, nefuncționale s-a reușit eliberarea și pregătirea unor spații industriale pentru închiriere.

 

Loading…

 

Un comentariu

  1. lawless

    toti in cultii fac stiri …boss mamut intre ghilimele nu se refera la fiinte demult disparute adica vechi si apoi la mare…cum adica mamut pe vremea comunista adica atunci nu prolifera? aaaa mamut provenit tocmai din din comunism ..aaa asta e altceva

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *