Economic

Criza forței de muncă: Iftime a crescut salariile cu 10% la Elsaco chiar dacă asta ar putea cauza pierderi firmei

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, președintele CA al Elsaco
Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț Botoșani, președintele CA al Elsaco

Cunoscutul om de afaceri Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al Grupului de firme Elsaco, dar și președinte al Camerei de Comerț Botoșani, a declarat că a crescut salariile în companie cu 10% în 2018 chiar dacă măsura este aproape de a genera pierderi.

”Anul acesta avem o creștere de 10% a salariilor chiar dacă riscăm să fim pe pierdere pentru că trebuie să dăm siguranță salariaților că și în vremuri grele salariile se plătesc pentru că dacă pleacă nu se mai întorc. Tu poți să dai tot felul de beneficii, dar dacă lucrările nu sunt cotate cu manopera care trebuie nu ai de unde, iar dacă pui manopera bună nu mai ești competitiv”, a declarat Valeriu Iftime.

 

 

 

Acesta a precizat că nu doar salariile contează pentru a atrage oameni buni într-o companie de talia Elsaco și acuză mediul politic de faptul că nu are nicio strategie pe termen lung pentru județ și pentru municipiu.

”Oamenii buni se gândesc și la cum sunt școlile din Botoșani, cum sunt grădinițele, cum sunt spitalele, cum își pot petrece timpul liber. Fotbalul este un punct de atracție pentru microbiști și acum e un punct bun pentru Botoșani, dar nu avem teatru, nu avem partea de entertainment, nu avem școli în limba franceză sau în germană. Nu putem acuza pe unul sau altul, dar oamenii politici trebuie să vină cu o viziune a orașului, a județului. Avem poziția geografică pe care o avem, nu avem avion, nu avem cale ferată de mare viteză, nu avem șosea de mare viteză. Ce face orașul și județul pentru oameni? Știe cineva să le prezinte grădinițele bune celor care vor să vină în Botoșani? Să le spună care sunt școlile cu profesori buni? Avem nevoie de cineva să le ofere celor care vor să plece din Botoșani sau care vor să vină avantajele de a trăi aici, pentru că dezavantajele le știu toți. Ascundem teme atât de importante în dezbaterea publică și lipsa asta de reacție poate fi letală în viitor. Sunt soluții, dar problema este să le găsim și să le aplicăm pentru că problemele actuale sunt grave și pot crea monștri pe viitor”, a concluzionat Valeriu Iftime.