Conac din Botoșani, cu o valoare estimată la 750.000 euro, scos la vânzare pentru 300.000 euro

0

Conacul Alexandrescu, Guranda, județul Botoșani/ sursa foto: profit.ro

Un conac din județul Botoșani este scos la vânzare prin Artmark cu un preț de pornire de 300.000 euro, deși valoarea lui de piață este estimată la 500.000-750.000 euro.

Este vorba despre conacul Alexandrescu din satul Guranda, comuna Durnești. Acesta este construit în stilul neoromânesc în urmă cu peste 100 de ani.

Județul Botoșani are mai multe obiective de acest fel, câteva fiind reabilitate, dar cele mai multe într-o avansată stare de degradare.

 

 

 

loading…

 

”Are o istorie de peste un secol, fiind ridicat la comanda soților Mihai și Mathilde Alexandrescu. Mihai Alexandrescu a fost boier valah stabilit în Moldova la sfârșitul secolului al XIX-lea. Construcția principală a fost finalizată în 1905, proiectul fiind semnat de un arhitect venețian. Imobilul a împrumutat din arhitectura tipică vremurilor, stilul neoromânesc fiind cel mai în vogă la cumpăna dintre secole. Cu toate acestea, clădirea este punctată de diverse motive decorative ce îi oferă un aspect aparte, monumental – folosirea cărămizii în decorarea ancadramentelor sau a cadrelor de lemn în punctarea micilor balconașe”, scris profit.ro.

 

 

Loading…

 

Conacul din Botoșani a fost scos la vânzare pentru prima oară în 2017.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/foto-castelul-cantacuzino-ghica-deleni-si-doua-conace-din-moldova-scoase-la-vanzare-18922152

 

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *