Agricultură Economic

Unul dintre tinerii mari fermieri care se opune vânzării de terenuri către străini, mizează pe investiții în 2019

Tiberiu Nichiteanu

Are una dintre cele mai mari ferme cu capital românesc din județ, este unul dintre tinerii mari fermieri și mizează pe investiții în 2019.

Tiberiu Nichiteanu, cel care lucrează 1300 de hectare de teren agricol pe malul Prutului, în comuna Rădăuți Prut, susține că achiziția de teren continuă să fie una dintre prioritățile sale, alături de investițiile în capacitățile de stocare a recoltelor.

Nichiteanu este unul dintre tinerii fermieri care au cerut de nenumărate ori parlamentarilor să oprească vânzarea de teren agricol către străini și în acest sens are o politică proprie de achiziții de terenuri în zona în care își desfășoară activitatea.

 

 

loading…

 

”Pe lângă achiziția de terenuri, pe care o fac an de an pentru a opri vânzarea pământului către străini, în 2019 voi avea și o investiție într-un siloz cu o capacitate de 5000 de tone”, a declarat Nichiteanu, acesta investind în capacitățile de stocare și în ultimii trei ani.

 

În ceea ce privește culturile pe care mizează tânărul fermier botoșănean în 2019, rapița și grâul sunt vedetele anului.

 

Loading…

 

”Suprafața cultivată este aceeași, în jur a 1300 de hectare, dar culturile pe care pun mult preț în acest an sunt rapița, la care am 140 de hectare, și grâul, am însămânțat 440 hectare. De pe 25 începem semănatul la floare, aproximativ 280 hectare, apoi 300 hectare de porumb și 140 hectare cu soia. Așteptăm ploaie și vreme bună”, a concluzionat Nichiteanu.