O companie din Botoșani angajează sudori și electricieni din Vietnam, Republica Moldova și Ucraina

0

sursa foto: republikanews.ro

Criza forței de muncă obligă firmele să importe personal.

Una dintre cele mai mari firme din Botoșani are nevoie de aproape 200 de salariați specializați ca sudori, electricieni și instalatori și cum la anunțurile de angajare nu se prezintă foarte mulți candidați a decis să apeleze la forța de muncă din străinătate.

Viorel Iliuță, managerul companiei Elsaco Botoșani, a declarat că sunt vizați angajați din trei țări.

 

 

 

loading…

 

”Săptămâna viitoare are loc forumul economic româno-vietnamez, unde suntem invitați, și avem deja discuții avansate cu firmele specializate în recrutarea forței de muncă din Vietnam. De asemenea, căutăm în Republica Moldova și Ucraina, în fosta zonă românească. În ceea ce privește Vietnamul, această țară are deja o deschidere, sunt deja oameni veniți în România care au produs o impresie bună. Ne interesează sudori, electricieni, instalatori. Noi avem nevoie între 184 și 200 de oameni”, a declarat Viorel Iliuță.

În Botoșani sunt deja câteva sute de muncitori vietnamezi în construcții și confecții. Una dintre firmele de construcții care are muncitori din Vietnam le-a adus acestora și un bucătar vietnamez pentru ca șederea în Botoșani să fie mai ușoară pentru aceștia. 

#forțădemuncă #joburiBotoșani #muncitorivietnamezi

 

 

 


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *