Agricultură Economic

VIDEO Forum economic-agricol cu sute de fermieri alături de șefi din Agricultură

Stațiunea de cercetare Popăuți, condusă de Ionică Nechifor, a organizat sâmbătă un forum economic-agricol la care au participat câteva sute de fermieri botoșăneni, dar și reprezentanți locali și naționali ai instituțiilor din Agricultură.

Nechifor l-a avut alături pe senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

Printre cei prezenți, la invitația lui Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, au fost  Radu Antohe, consilierul pe agricultură a premierului României, și raprezentanți reprezentanți ai Comisiei pe Agricultură din Parlamentul României, delegație condusă de deputat Vlaeriu Steriu, senatorul botoșănean Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

Forumul despre agrobusiness-ul din Botoșani a făcut parte din Târgul Agro-Zoo organizat în acest week-end la Botoșani și care va continua și astăzi cu o expoziție de animale și utilaje agricole.

Senatorul Trufin și directorul Ionică Nechifor au pus accent pe importanța agriculturii în economia județului și pe faptul că proiectele cu finanțare europeană au dus la creșterea numărului de procesatori de carne, lactate și cereale, Stațiunea de cercetare Popăuți trece prin cea mai bună perioadă de după Revoluție, iar pentru prima oară în ultimii 20 de ani s-au investit fonduri în refacerea sistemelor de irigații din județ.

La târgul de la Popăuți, duminică vor fi prezenți și ministrul Agriculturii Petre Daea, dar și jurnalistul Carmen Avram, care candidează la Europarlamentare pe listele PSD.