Economic Știri locale Visit Botoșani

A fost inaugurat unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din România FOTO-VIDEO

Cel mai mare parc de distracții din regiunea Moldovei și unul dintre cele mai mari din România, Aquapark&sports Cornișa, a fost inaugurat vineri la Botoșani după o investiție de 82 milioane lei derulată în șase ani.

Primarul Cătălin Flutur și Consiliul Local Botoșani au cuplat inaugurarea Aquapark&sports Cornișa cu Zilele municipiului Botoșani, care serbează 580 de ani de atestare documentară.

Un ceremonial religios a fost susținut înainte ca primarul Flutur să taie panglica alături de fostul primar Ovidiu Portariuc, Vasile Asandei, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, și de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Electroalfa, antreprenorul general al investiției.

 



 

 

De asemenea, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost prezent la inaugurarea parcului Cornișa, ca și reprezentanți din administrațiile publice din localități din Republica Moldova și Ucraina. Delegația din Bălți, Republica Moldova, a venit și cu televiziunea locală pentru a promova parcul de distracții de la Botoșani.

Oameni de afaceri importanți, cum ar fi Valeriu Iftime, Carmen și Dumitru Solomonescu, Cornel Șfaițer, au fost și ei prezenți la inaugurare, alături de mulți politicieni locali și parlamentari.

”Ați venit în zi de sărbătoare pentru noi pentru că mâine și poimâine alocăm două zile de spectacole prilejuite de Zilele Orașului Botoșani pentru că anul acesta Botoșani împlinește 580 de ani de la atestare. Ziua de astăzi este specială pentru noi pentru că am reuși să deschidem acest obiectiv la care cu toții am ținut foarte mult. Valoarea totală a investiției a fost de 82 milioane lei, inclusiv TVA, din care 27,5 milioane de la UE. Vreau să le mulțumesc botoșănenilor care au avut răbdare cu noi până am reușit să deschidem acest obiectiv.

Acest proiect l-am depus în decembrie 2008, când am făcut studiul de oportunitate, și a stat pe lista de așteptări. Finanțarea am semnat-o pe 10 milioane euro în 2011. În 2013 am reușit să facem licitația și de atunci foarte mulși oameni, proiectanți, constructori, diriginți de șantier. Nu a fost deloc ușor”, a declarat Cătălin Flutur.

 



 

Acesta a spus că ideea unui parc de distracții unic în Moldova și printre cele mai mari din țară a venit ca urmare a lipsei de interes a românilor pentru turismul cultural.

”Dacă nu era această idee și nu veneau fondurile europene noi nu puteam să facem asta. Am zis că din păcate la Iorga, Luchian, Enescu, mai veneau foarte puțini turiști. Turismul cultural nu prinde. Dacă tot facem ceva hai să fie ceva unicat”, a precizat Flutur.

Aquapark&sports Cornișa se întinde pe 59 de hectare, cuprinde bazine acoperite cu tobogane de apă, bazin olimpic în aer liber, cel mai mare aquapark din Moldova, zonă de SPA&Wellness, patinoar acoperit, skate-park, cel mai mare râu artificial de rafting din România, patru terenuri de sport în aer liber și două terenuri de sport acoperite, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete, lac artificial.

 

Program spectacole:

17 MAI

12.00 – 14.00 PARADA MASCOTELOR

14.00 – 15.00 “SOACRA CU TREI NURORI” după Ion Creangă – TEATRUL PENTRU COPII ŞI TINERET “VASILACHE”

15.00 – 16.00 SPECTACOL DE DANS – ASOCIAŢIA “CHEIA SOL”

16.00 – 17.00 “FATA BABEI ŞI FATA MOŞULUI”, “PROSTIA OMENEASCĂ”, “SOACRA CU TREI NURORI” – SPECTACOL DE TEATRU CU MICI INTERPREŢI

17.00 – 17.30 SPECTACOL CU MASCOTE

 

18 MAI

13.00 -18.00 FESTIVALUL DE INTERPRETARE ŞI CREAŢIE “TINERE SPERANŢE” – ASOCIAŢIA “ARLECHIN”

15.00 – 16.00 ATELIER DE DEZVOLTARE MUZICALĂ

 

19 MAI

14.00 – 16.00 SPECTACOL DE DANS ŞI MUZICĂ – ASOCIAŢIA “CHEIA SOL”

16.00 – 17.00 “NUNTA CU NĂBĂDĂI”, “FATA BUNĂ, FATA REA” – SPECTACOL DE TEATRU CU MICI INTERPREŢI

 

3 ZILE PLINE DE MUZICĂ BUNĂ !

 

17 MAI

18.00 – 24.00 – spectacol cu artisti internationali si nationali – SCENA MARE – ZONA TERENURI SPORT

– Sound of BONEY M feat SHEILE BONNIK , NANA, OTTAWAN , DR.ALBAN

– HOLOGRAF, GELU GRAUR

 

18 MAI

18.00 – 24.00 – Spectacol – SCENA MARE – ZONA TERENURI SPORT

– FILARMONICA BOTOȘANI, SHIFT, SORE, DJ RYNNO feat SYLVIA –

– IOANA IGNAT& BAND

 

19 MAI

18.00 – 24.00 – Spectacol – SCENA MARE – ZONA TERENURI SPORT

– AMADEUS,CONNECT-R, FELI, VOLTAJ, NATALIA GORDIENKO