Economic Știri locale

Cea mai importantă investiție în educația privată de pe plan local a aniversat 8 ani 

Investițiile private în sistemul de educație în județul Botoșani sunt o raritate și demonstrează că și atât statul, dar și mediul de afaceri și comunitatea în totalitatea ei au fost în primii 30 de ani de după Revoluție prea puțin interesați de viitorul copiilor. 

Din acest motiv, aniversarea celor 8 ani de existență a centrului educațional Mischa Kids reprezintă o sărbătoare pentru tot Botoșaniul. 

Înființat de o rebelă a sistemului de învățământ de stat, centrul educațional Mischa Kids cu creșă, grădiniță, after-school și locuri de joacă reprezintă prima treaptă a conceptului de educație privată gândit de Mihaela Stoiciuc, femeia de afaceri cu părul albastru care încearcă să schimbe ceva în comunitatea în care trăiește. 

 

 

 

Pe 16 august, Mischa Kids a împlinit 8 ani de existență. 

Tânăra antreprenoare a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care își arată dezamăgirea față de situația generală a economiei și mai ales a județului și municipiului în care își desfășoară activitatea. 

”8 ani de Mischa Kids – 8 ani de eforturi, vise, lacrimi, reușite, dezamăgiri. Pentru prima dată, în acest an, ca antreprenor, nu găsesc motive să mă bucur. Perspectivele antreprenoriatului curat, real în România sunt cât se poate de sumbre. De la 30 de angajați anul trecut, la 10 anul acesta. Bravo, România! Sentimentele care mă încearcă sunt amestecate – bucurie, furie, neputință, dezamăgire… Într-o țară vândută, comunistă, încă, în mentalitate, cu conducători înfipți în scaunele lor de 20-30 de ani, cu diverse partide, dar aceiași oameni… ultimul dram de rațiune îți spune să lași totul baltă și să fugi. E halucinant. E dureros. E păcat! 8 ani de Mischa Kids. La mulți ani! Sper”, a postat Mihaela Stoiciuc

 

 

 

Cu toate acestea, planurile Mischa Kids sunt de extindere pentru înființarea și primei școli private cu capital autohton, doar că pentru acest proiect businessul Mihaelei Stoiciuc are nevoie de sprijinul comunității locale, atât de la găsirea unui sediu corespunzător criteriilor din 2019-2020, cât și a finanțării și a deschiderii sistemului și a părinților pentru acest concept.