Economic Știri locale

A absolvit Facultatea de nutriție și dietetică și îi învață pe botoșăneni cum să mănânce pentru a slăbi

Cum să mănânci de toate fără să te îngrași și să eviți multe boli doar având grijă la ceea ce mănânci?

O tânără și-a deschis propriul său centru de nutriție și dietetică, fiind în prima generație de licențiați ai cursurilor Facultății de nutriție și dietetică din Universitatea ”Vasile Goldiș” din Arad, și învață pe oricine cum să mănânce bine, dar sănătos, și să evite problemele de greutate și de sănătate.  

Elena Bruno are 35 de ani, s-a născut în Brașov, a urmat facultatea de nutriție și dietetică a Universității din Arad, a trăit câțiva ani în Italia și viața a adus-o în județul natal al mamei sale unde și-a deschis un Centru de nutriție și dietetică sub o cunoscută franciză de profil prezentă în mai multe țări. 

 

 



 

 

În aprilie s-a deschis la Botoșani Centrul de nutriție și dietetică Natur House, coordonat de nutriționistul Elena Bruno

Aceasta își folosește cunoștinețele acumulate în facultatea de profil și suplimentele alimentare ale spaniolilor de la Natur House, una dintre cele mai cunoscute francize de profil din Europa, care au centre în 85 de locații din România. 

Ceea ce aduce diferit Elena Bruno și Natur House la Botoșani este „Metoda Natur House”, metodă ce s a dovetit a fi o soluție eficientă de obținere a greutății sănătoase și de menținere a acesteia. O consiliere nutrițională corectă, care să permită adaptarea planului alimentar și a suplimentului la necesitățile clientului din fiecare moment, stă la baza reușitei. 

 

 



 

Elena Bruno ne mărturisește că meseria de nutriționist este atractivă. Este o meserie frumoasă cu foarte multe provocări, iar dacă este practicată așa cum trebuie , oferă și multe satisfacții. 

”Fac parte din prima generație de absolvenți ai Facultății de nutriție și dietetică din Universitatea Arad. Până acum nu s-a înțeles foarte bine nutriția, nu s-a înțeles că un stil de viață sănătos te poate feri de multe boli. Dar care este acel stil de viață sănătos în funcție de fiecare om în parte? Ei, un nutriționist te poate îndrepta spre stilul de viață sănătos care se se potrivește cu viața fiecăruia, cu job-ul pe care îl avem fiecare în parte, cu plăcerile culinare ale fiecăruia. Nu trebuie să ne înfometăm, dar trebuie să mâncăm deștept, să mâncăm din toate categoriile și să asociem totul cu mișcarea. Sunt statistici îngrijorătoare cu privire la obezitatea în rândul copiilor, dar și a adulților, iar asta impune o reeducare alimentară”, a precizat nutriționistul Elena Bruno

Nutriționista de la Natur House spune că principala greșeală este modul în care asociem alimentele, apoi faptul că mulți mănâncă o dată în zi, și lista continuă.

”Ar trebui să mănânce de cinci ori pe zi, trei mese principale și două gustări. Dar când spun de cinci ori pe zi nu înseamnă mâncat excesiv. Noi facem planuri alimentare personalizate, în funcție de activitatea zilnică, de meseria pe care o au, de vârstă, de sex, de starea de sănătate. Analizăm detaliat fiecare caz în parte, atât copiii, cât și adulții și oferim soluții.

 Scopul meu este să -i ajut să adopte un stil de viață sănătos, lucru posibil doar printr – o reeducare alimentară. Este foarte important să înțeleagă că orice aliment  poate fi prietenos cu silueta lor, doar cantitatea și frecvența cu care il consumăm face diferența între bun sau rău. Un burger, de exemplu, este delicios, dar trebuie mâncat ocazional”, a precizat Elena Bruno

 

 



 

 

Reprezentantul Natur House la Botoșani recomandă ca o cantitate cât mai mare de alimente să fie procurată de la fermierii locali și de la producătorii autohtoni, iar în cazul în care se apelează la hipermarket produsele cumpărate să aibă pe etichetă cât mai puține ingrediente. 

Potrivit Elenei Bruno, primul pas spre sănătate este să știm ce mâncăm și ce cumpărăm.

Cheia succesului Centrului de nutriție și dietetică Natur House constă în metoda pe care aceștia o folosesc, metodă ce constă în combinarea monitorizării săptămânale și gratuite a nutriționistului cu planuri alimentare personalizate  și suplimente alimentare naturale.

Dar totul, absolut totul depinde de dorința fiecăruia de a trăi sănătos. 

”Mâncarea sănătoasă nu înseamnă mâncare fără gust, iar pentru a slăbi nu trebuie să ne înfometăm. Noi trebuie să ne bucurăm de mâncare, să mâncăm din toate alimentele dar să le combinăm inteligent, să mâncăm variat și echilibrat. Putem să mâncăm ce ne place, fie că e burger, înghețată sau ciocolată, să ne simțim bine, să fim sănătoși, dar totul depinde de alegerea noastră. Greșelile alimentare în ceea ce privește cantitățile și asocierile se văd pe abdomen, pe coapse. Eu pot să învăț pe fiecare cum să mănânce și să slăbească în același timp”, a concluzionat Elena Bruno

Centrul de nutriție Natur House este pe strada Sucevei nr. 5, iar programările se pot face pe Pagina de Facebook a Natur House Botoșani, la adresa de e-mail botosani@natur-house.ro sau la numărul de telefon 0771405067.