Economic

Ce format trebuie sa aiba filmele pentru televizor?

Vizionarea de filme/seriale pe televizor reprezinta o activitate distractiva dar in acelasi timp relaxanta. De cand au aparut televizoarele intelgiente (SmarTV), cele mai multe persoane vizioneaza astfel de continut pe platformele cunoscute din domeniu (Netflix, YouTube, HBO GO, Vimeo etc).

 

Pentru oamenii care nu detin un smartv, exista posibilitatea sa va cumparati un dispozitiv numit Chromecast care se conecteaza la televizor prin HDMI si puteti transmite imaginea de pe telefon/tableta/laptop direct pe ecranul tv-ului. Daca nici aceasta solutie nu este una buna pentru dumenavoastra, cel mai probabil o sa apelati la stick-uri USB cu filme pe care le intoduceti in televizor.

In general, fiecare televizor suporta unul sau mai multe formate pentru video. Cel mai cunoscut si raspandit format video (folosit atat pentru televizoare mai vechi cat si pe cele mai noi) este formatul AVI. Daca nu gasiti filmul/serialul in acest format, puteti folosi un program special care il converteste. Pentru persoanele care-si doresc si subtirtrare, mentionez faptul ca aceasta trebuie sa aiba terminatia .SRT, sa aiba aceeasi demunire ca filmul si sa se afle in acelasi folder.

Alte formate populare sunt cele .MP4, .MKV, XVID pentru video si .MP3, .AC3, .ACC pentru audio. Conteaza foarte mult de televizorul dumneavoastra si de formatele pe care el se suporta. IN general, aceste informatii le gasiti in cartea tehnica sau in descrierea produsului pe unul dintre site-urile/magazinele online. Personal nu am mai folosit aceasta metoda de foarte mult timp deaorece detin un SmarTV de care sunt extrem de multumit. Va sfatuiesc si pe dumneavoastra sa luati in considerare achitizionarea unui televizor inteligent sau macar a unui dispozitiv de tip Chromecast despre care v-am povestit mai sus.

Mai exista si varianta folosirii unui DVD care se conecteaza la televizor si in care puteti introduce CD-uri/DVD-uri cu filme/muzica dar aceasta metoda deja este una destul de invechita si care nu prea se mai practica. Nu incurajez pirateria si descarcarea filmelor in mod ilegal, de asta prefer sa platesc lunar pentru serviciile unei platforme care-mi ofera continut de calitate si o varietatea larga optiuni.

In concluzie, daca doriti sa vizualizati filme pe televizorul dumneavoastra de pe un stick USB, trebuie sa va interesati care sunt formatele pe care le accepta. Gasiti continut in formate diferite si le puteti converti foarte usor cu ajutorul unor programe care se ocupa cu asa ceva.

Daca nu vreti batai de cap, va recomandam un televizor cat mai modern. Cel mai bun televizor 4k poate fi o alegere buna pentru dumneavoastra, deoarece toate televizoarele smart 4K pot reda majoritatea formatelor video. Evident, termenul “cel mai bun” e relativ si tine cont de multe criterii ca: pret, calitate, diagonala, functii, etc.