Economic

Dăncilă vine marți la Botoșani și dă startul lucrărilor la drumul spre Târgu Frumos 

Premierul demis al României, candidat la funcția de președinte al țării, Viorica Dăncilă are programată marți o vizită electorală în județul Botoșani. 

Vizita coincide cu inaugurarea lucrărilor la drumul național Botoșani-Târgu Frumos, care ar fi trebuit să înceapă încă de acum doi ani. 

Totodată, potrivit surselor din PSD Botoșani, Dăncilă va anunța și câștigătorul licitației pentru modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești, care este legătura spre vama Stânca-Costești, cele două tronsoane de drum național fiind asumate politic de senatorul Doina Federovici, liderul social-democraților botoșăneni. 

 



 

 

De asemenea, Viorica Dăncilă va participa și la deschiderea celei de-a doua fabrici de peste 1000 de salariați din județul Botoșani, investiție privată realizată cu sprijin guvernamental. 

Vizita premierului și candidatului la funcția de președinte al României va aduce și o altă veste economică pozitivă pentru economia județului Botoșani. 

Aceleași surse din PSD Botoșani spun că premierul va semna și finanțarea de 30 milioane de euro pentru Consiliul Județean Botoșani, condus de social-democratul Costică Macaleți, prin care va fi amenajat al doilea parc industrial al județului, primul fiind construit de CJ printr-o finanțare din fonduri europene. Noul parc industrial va duce la crearea a peste 8.000 de locuri de muncă în industria procesatoare a cerealelor, cablaje pentru industria automotive, IT și cea mai mare fabrică de procesare a cânepii din sud-estul Europei. 

În ultimii trei ani, de când PSD guvernează România, este pentru prima dată când nivelul salariului mediu în județul Botoșani depășește valoarea medie de 4000 lei net ca urmare a investițiilor în domeniul privat în unități de procesare și producție. Aceasta fiind o promisiune a deputatului Marius Budăi, cel care este și ministrul Muncii. 

Totodată, fiecare comună a județului va primi câte un microbuz electric pentru transportul elevilor la școli.

Cam la asta se așteptau botoșănenii să trăiască după trei ani de guvernare PSD și după ce au dat votul covârșitor acestui partid la ultimele alegeri parlamentare, umilind PNL-ul. 

Din păcate, după trei ani de Guvernare PSD, Viorica Dăncilă va veni marți, 22 octombrie, la Botoșani și va vorbi despre asfaltarea unor drumuri sătești prin PNDL, în localități fără apă și canalizare, despre proiecte extrem de scumpe de amenajare a unor cămine culturale și modernizarea câtorva unități de învățământ. 

Despre o posibilă finanțare a unui parc industrial în județul Botoșani nici nu poate fi vorba pentru că sub mandatul lui Costică Macaleți nu avem nicio șansă de un astfel de proiect. 

PSD încă nu a avut pentru județul Botoșani o fantezie economică precum cea descrisă mai sus. Un parc industrial, o strategie de sprijinire a procesării în agricultură, atragerea industriilor moderne în județ nici măcar nu sunt pe hârtie ca proiecte. Nici la PSD… și nici la PNL. 

Bogdan CALINIUC