Agricultură Economic Politică Știri locale

VIDEO Senatorul Trufin: Canalele de irigații, rezolvat! Stațiunea Popăuți, rezolvat! Tomate românești, rezolvat!

senatorul Lucian Trufin la intalnirea cu fermierii din judet

Senatorul Lucian Trufin, secretarul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, a bifat cele mai importante realizări ale actualei guvernări în județul Botoșani din punct de vedere al investițiilor în agricultură. 

În fața premierul Viorica Dăncilă, a ministrului Agriculturii Petre Daea, a primarului orașului Săveni, Relu Tîrzioru, și a parlamentarilor PSD din Botoșani, Trufin a prezentat investițiile cele mai importante în ceea ce privește agricultura botoșăneană. 

De pe scena Centrului Cultural din Săveni, în fața multor fermieri din regiunea Săveni, Lucian Trufin a trecut la lista cu realizări scăparea de datorii și finanțarea în premieră după Revoluție a Stațiunii de Cercetare Dezvoltare

 



 

”Popăuți”, refacerea stațiilor de pompare și a canalelor de irigații de pe malul Prutului, finanțarea cultivatorilor de tomate și a celor de usturoi din județ. 

Trufin a avut un discurs ironic la adresa actualului președinte Klaus Iohannis și a repetat ”rezolvat” după fiecare domeniu din agricultură în care în ultimii trei ani au venit foarte mulți bani de la nivel central.

 

”Programul usturoiul românesc, rezolvat! Programul pentru școli în România, rezolvat! Implementarea și eficientizarea Programului Național de Dezvoltare Rurală prin AFIR, rezolvat! Reducerea TVA-ului la alimente, rezolvat! Facilități fiscale pentru cooperative, rezolvat”, a declarat senatorul Lucian Trufin

 

Discursul integral al senatorului Lucian Trufin poate fi urmărit pe contul de YouTube BanulBotosanean.ro