Fostul sediu al unui partid, transformat în spații comerciale iar în spatele lui va fi construit un bloc

0

Sursa foto: canal3.md

O nouă investiție imobiliară va fi realizată într-o zonă centrală a municipiului Botoșani.

Este vorba despre fostul sediu al Partidului Democrat de pe Bulevardul Mihai Eminescu, colț cu strada Armoniei, peste drum de Complexul Bulevard.

Clădirea este monument istoric și nu poate fi demolată, chiar dacă în ultimii ani s-au întreprins demersuri pentru ca imobilul să fie scos din lista de patrimoniu.

  

 

Două persoane sunt titulare ale PUD/PUZ/PUG construire bloc de locuințe D+P+2E+M cu spații comerciale la parter, reabilitare clădire monument cu integrare în funcțiunea parterului din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 39.

A fost făcută prima versiune a planului/programului prin depunerea la Agenția pentru Protecția Mediului în vederea obținerii avizului de mediu.

 

Viceprimarul Marian Murariu a declarat că potrivit proiectului depus la Primăria Botoșani, investitorii vor să reabiliteze clădirea monument istoric.

”Cei care dezvoltă proiectul vor să reabiliteze clădirea monument istoric și lipit de ea, în spate, să construiască un bloc P+3”, a declarat viceprimarul Murariu.

Clădirea monument istoric de pe Bulevardul Eminescu a fost retrocedată unui ieșean, după care a avut mai mulți proprietari până acum.

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *