Economic

Un nou proiect Hidroplasto: rosturi de dilatație pentru viaductul din Fălticeni, ieșirea spre Spătărești

Compania botoșăneană Hidroplasto lucrează la un nou proeict de infrastructură din zona Moldovei. 

Pe podul viaduct din Fălticeni, aflat la ieșirea spre Spătărești, va fi restrictionata circulatia de la 4 benzi la 2 benzi in vederea montarii rosturilor de dilatatie.

Drept urmare, pentru executarea lucrărilor, circulaţia rutieră şi pietonală va fi parţial restricţionată.

Lucrările se vor executa cu închiderea circulaţiei pentru autovehicule şi pietoni pe câte o bandă din partea carosabilă şi un trotuar, pe toată lungimea podului.

 



 

 

 

Lucrarile au inceput astazi 19.11.2019 si se vor finaliza in data de 23.11.2019 , restrictiile de circulatie se vor ridics luni 24.11.2019. Compania Hidroplasto roaga soferii sa circule cu prudenta si ne cerem scuze pentru disconfortul provocat. Rosturile de dilatatie HIDROPLASTO sunt adecvate pentru translatii longitudinale de 50 pana la 330 mm la poduri, drumuri si alte constructii.

 

Aceste rosturi de dilatatie sunt instalate intre suprafata de rulare a podului si drum, si au rolul de a absorbi miscarile ce apar ca urmare a diferentelor de temperatura, deformarii si contractiei structurii si sarcinilor din trafic. In cazuri speciale, acestea trebuie sa absoarba deplasarile transversale si rotatiile in jurul celor trei axe spatiale. Eventual, inclusiv gradientele longitudinale trebuie avute in vedere. Aceste rosturi de dilatatie au proprietati de impermeabilizare datorita drenurilor si barierei de vapori. —Podul viaduct, dat în folosință în anul 1982, a fost reabilitat pentru prima oară in acest an .Proiectul a prevazut lucrări de anvergură pentru podul viaduct. Suprastructura și infrastructura acestuia va fi reînnoita si consolidata. Prin același proiect, de peste 3 milioane de lei, în zona podului va fi modernizat iluminatul stradal.

 

Insula sensului giratoriu spre OMV și Autogara Romfour va fi reconfigurată. Aceasta va avea dimensiuni mai mici pentru a lărgi partea carosabilă și a mări vizibilitatea.

 

Maghebo-Antreprenorul General estimează că va încheia proiectul de investiții până la debutul lunii decembrie. 

 

#Hidroplasto #RosturiDilatatiePod #RosturiViaductFalticeni #RosturiPod