Agricultură Economic Politică Știri locale

Ministrul Agriculturii și directorul APIA au primit câte un tractor John Deere la una dintre cele mai profitabile ferme din Botoșani

Cadou inedit primit de Adrian Oros, ministrul Agriculturii, și Adrian Pintea, directorul APIA, în vizită la una dintre cele mai profitabile ferme din județul Botoșani. 

Cei doi oficiali de la nivel central au primit cadou câte un tractor John Deere de la Tiberiu Nichiteanu, proprietarul fermei Nicvitib din comuna Rădăuți Prut. 

Cadoul oferit de Nichiteanu a simbolizat eficieța și performanța în agricultură, gânduri transmise de fermierul liberal noului ministru. 

Tiberiu Nichiteanu este liderul Tineretului Național Liberal filiala Botoșani, susține cu înverșunare sistarea vânzării terenurilor agricole către străini și salariile plătite în ferma sa sunt cu mult peste cele plătite în business-urile din același domeniu. Acesta a precizat că salariul minim net ar trebui să fie de 2000 lei în România pentru a crește nivelul de trai.

 

 



 

 

 

Viorel Nichiteanu, primarul comunei Rădăuți Prut și cel care a pus bazele fermei care domină din punct de vedere economic mediul de agrobusiness, a reamintit tradiția liberală a acestei comune, mai ales a satului Miorcani. 

”Pe aceste meleaguri au călcat unii membri ai familiei Brătienilor, în special marele poet Ion Pillat. O parte din rădăcinile liberalismului se află aici la mine în sat, în Miorcani”, a declarat Viorel Nichiteanu

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, i-a transmis primarului faptul că știe despre el că este unul dintre cei mai mari fermieri din județ. 

”Nu sunt cel mai mare, ci cel mai eficient. Nu lucrăm mul, mult se lucra în vremea vechiului regim. Mult și prost. Acum se lucrează puțin și eficient. Noi nu excelăm prin utilaje de mare capacitate, ci prin eficiență. Pe noi ne interesează eficiența, veniturile pe tractor, pe combină, pe mecanizator”, a completat primarul liberal. 

 

 



 

 

”Ați demonstrat că se poate. Este mult de muncă și viața în agricultură este aspră… Țelul nostru este de acum să încurajăm fermele familiale, medii, iar fermele de subzistență să devină ferme mici”, a declarat și ministrul Adrian Oros

Ministrul Agriculturii a avut o vizită de lucru în județul Botoșani, alături de Adrian Pintea, directorul APIA, vizitând municipiul Botoșani, orașele Ștefănești și Darabani, municipiul Dorohoi, unde s-a întâlnit cu sute de fermieri și cu medicii veterinari. 

În vizita în județ, Oros a fost însoțit de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, Cătălin Rotundu, secretarul general al PNL, consilierul județean Ada Macovei, și Cristian Delibaș, directorul Direcției județene pentru Agricultură.

De asemenea, Bogdan Mihai Cîmpanu, de la APIA Botoșani, și Minodora Vasiliu, directorul DSVSA, au fost în turneul prin județ al ministrului Agriculturii.