Economic

Oamenii de afaceri liberali au mărit salariile înaintea Guvernului și efectele se văd în productivitate

Majorarea salariului minim pe economie este o măsură așteptată de toți angajații plătiți la acest nivel și va fi adoptată de noul Guvern PNL dar nu se știe cu ce valoare.

Până la momentul în care guvernarea liberală va adopta măsura creșterii salariului minim pe economie, mai mulți reprezentanți ai liberalilor din mediul de afaceri au trecut deja la măsura creșterii de lefuri fără să fie obligați de Guvernanți.

Iar creșterea lefurilor s-a regăsit în modul în care salariații s-au imblicat în îndeplinirea obligațiilor pentru fiecare job în parte.

 



 

 

Unul dintre oamenii tineri de afaceri care au majorat salariile fără să fie nevoiți de legislație este și Radu Grigoraș, administratorul companiei RVG, una dintre cele mai mari companii de transport persoane interjudețean și internațional din Botoșani.

”Eu nu am stat să aștept să mă oblige Guvernul să majorez salariile, le-am crescut înainte și cu mai mult decât va majora Executivul. Și să știți că majorarea salarială se regăsește în productivitatea muncii”, a declarat Radu Grigoraș, unul dintre cei mai cunoscuți tineri liberali din Botoșani.

 

 



 

Un alt ”lup tânăr” din mediul de afaceri este Tiberiu Nichiteanu, lider al Tineretului Național Liberal, care deține una dintre cele mai profitabile ferme agricole din județ, care lucrează peste 3000 de hectare de teren, Nicvitib din Miorcani, Rădăuți Prut.

Nichiteanu este unul dintre cei care plătesc cel mai bine pentru terenul luat în arendă, care se opune vânzării de terenuri agricole străinilor, și care susține că salariul minim ar trebui să fie mult mai mare, net, decât este acum.

”Salariul minim net în România ar trebui să fie de 2000 de lei pentru ca oamenii să trăiască decent”, este declarația lui Tiberiu Nichiteanu.