Administrație Economic Știri locale

3 milioane euro pentru 21 de hectare de pădure, terenuri de sport, skate-park, tiroliene, piste de alergare și biciclete 

Intrarea în municipiul Botoșani dinspre Suceava se schimbă din nou.

După ce a construit Aquaparkul Cornișa, și cu fonduri europene, Primăria Botoșani a mai primit o finanțare europeană pentru a amenaja o zonă de agrement pe 21 de hectare de teren. 

Primarul Cătălin Flutur a declarat că partea de cofinanțare a municipalității la acest proiect de 3 milioane de euro va fi de doar puțin peste 200.000 lei. 

 




Edilul-șef a precizat că proiectul trebuie finalizat până în iulie 2022 și prevede împădurirea a 21 hectare de teren, practic tot versantul de la poligonul ACR, un skate-park de dimensiuni mari, terenuri de fotbal și baschet, două tiroliene, șapte zone de escaladă, pistă de săniuș și tubing, zona de picnic și grătare, piste de biciclete și de alergare, alei pietonale, grupuri sanitare. 

Primarul Flutur a declarat că proiectul va completa oferta atractivă de petrecere a timpului liber din Botoșani, fiind peste drum de aquaparkul Cornișa, și va crește suprafața verde din urbea noastră cu 2 metri pătrați per locuitor.