Economic

Un ”lup tânăr” din industrie a fost numit vicepreședinte al Patronatului Național Român

Infuzie de ”sânge proaspăt” întrunul dintre cele mai bine organizate patronate.

Conduce o companie care reciclează și produce soluții de etanșeizare, atât pentru autostrăzi, poduri, drumuri naționale sau piste de avion, cât și pentru clădiri, și a fost numit vicepreședinte al Patronatului Național Român. 

Este vorba despre omul de afaceri Cătălin Silegeanu, cel care manageriază firma Hidroplasto Botoșani. 

Pe lângă activitățile de de la firmă, producerea și exportul de soft PVC regrind, dar și de soluții de etanșeizare, Silegeanu a fost numit la conducerea PNR pentru a reprezenta mediul de afaceri botoșănean în dialogul cu instituțiile statului. 

 

 



 

 

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, omul de afaceri Cătălin SIlegeanu a anunțat că se va implica activ în rezolvarea problemelor mediului de business prin intermediul Patronatului Național Român: 

 

Mi am dorit foarte mult sa pot sa ajut oamenii cu adevărat si ca pot sa actionez asa cum o cer vremurile…cu rapiditate si hotărâre. Numirea mea ca Vicepresedinte al Patronatului Roman National, ma onoreaza, dar ma si obliga in egala masura sa fiu mai aproape de oamenii de afaceri din Botosani.

 

Patronatul National Roman este prima organizatie patronala cu reprezentativitate nationala din Romania, infiintata imediat dupa revolutie in anul 1990, ca organizatie a oamenilor de afaceri, cu peste 35 000 de firme din diferite domenii de activitate din intreaga tara.

 

Suntem initiatorii Legii dialogului social,Legii preventiei, Registrului unic de control si a multor alte initiative, care au sprijinit mediul de afaceri in ultimii 20 ani.

 

La Botosani Patronatul National Roman are reprezentare in Comisiile de dialog (C D S) ale Prefecturii, si Primariei, in Consiliul de administrate al Casa de Asigurări de Sănătate, in Consiliul Consultativ al Inspectoratul Teritorial de Munca, in Consiliul Consultativ al Agenţiei Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă si in Comisia de autorizare a judetului Botosani..

 

In calitate de Vicepresedinte al acestei organizatii, este de datoria mea ca impreuna cu dumneavoastra sa identificam problemele care va impedica sa va desfasurati activitatea normala in conditiile Starii de urgenta si sa veniti cu propuneri de imbunatatire, pe care va rog sa ni le comunicati, pentru a le aduce organizat si legal la cunostinta institutiior responsabile. Considerati ca organizatia PNR , cu personalitate juridica,va sta la dispozitie si va reprezinta legal si gratuit la nivel local(Prefectura, Consiliul Judetean, Primarie, Institutiile deconcentrate), la nivel central(Presedintie, Parlament, Guvern si Ministere), alte institutii ale statului si private.

P N R are in componenta si Scoala Nationala de Meserii( fondator Eugen Achihăei Presedintele P N R Botosani), care autorizata de catre Ministerul Muncii si Ministerul Invatamantului, pentru un numar de 25 meserii necesare mediului de afaceri. La S N M au absolvit in ultimii 20 ani peste 10 000 cursanti din toate judetele tarii dintre care, peste 7000 absolventi au fost sprijiniti cu angajarea de catre patroni.

Cu respect si admiratie profesionala,

Catalin Silegeanu