Economic Știri locale

Silegeanu, Patronatul Național Român: Explicați antreprenorilor pachetul de măsuri economice! Riscăm să nu fie folosite ajutoarele!

Recent Guvernul a anuntat o serie de masuri in sprijinul mediului de afaceri insa nu toti antreprenorii inteleg pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca pentru a beneficia de aceste masuri, fapt ce cauzeaza o prelungire a crizei in care acestia se afla.

 

Masurile anuntate de autoritatile romane intr-un limbaj de lemn sunt greu de inteles.

Pe langa asta , multe prevederi pot fi interpretate diferit de cum au fost, desi autoritatile considera ca din lege se intelege bine.

 

 



 

 

Daca si profesionistii in fiscalitate din mediul privat au interpretat diferit , nu ar trebui sa te gandesti ca e o problema la tine , autoritate a statului , si sa vii cu precizari prin care arati cum intelege legiuitorul? Exemplu: despre masurile de sprijin in cazul somajului tehnic , suspendarea temporara a contractului de munca , conditiile pentru a a beneficia de masurile de sprijin, cuantumul masurilor de sprijin , regimul fiscal al indemnizatiei primate , exemplele pot continua… Pare ca autoritatile cred ca vina o poarta mediul de afaceri daca nu intelege , nu ele. Iar exemple ca acestea sunt foarte multe.

 

Masurile initiate de statul roman chiar trebuiesc explicate , mai ales in perioada aceasta vitala.Antreprenorii ar trebui sa fie parteneri. Daca lor le merge bine tuturor le merge bine.

Asa ca…Luati masuri clare , coerente , simple , ca atunci cand nu esti specialist in fiscalitate totusi sa intelegi, mai ales ca ai exemple cu antreprenori si diferite tipuri de firme.

Catalin Silegeanu  

Vicepresedinte Patronatul National Roman