Economic Știri locale

Un tânăr om de afaceri vrea de ziua lui finalizarea Teatrului Eminescu, tramvaie noi, drumuri modernizate și parc industrial

Catalin Silegeanu, vicepresedinte Patronatul National Roman
Catalin Silegeanu, vicepresedinte Patronatul National Roman

Tânărul antreprenor Cătălin Silegeanu, managerul general al companiei Hidroplasto Botoșani și vicepreședinte al Patronatului Național Român, își serbează ziua de naștere într-un mod mai puțin obișnuit. 

Acesta a postat pe contul său de Facebook o listă cu dorințele personale pentru ziua sa de naștere.

De la finalizarea Teatrului Mihai Eminescu, tramvaie noi pentru botoșăneni și drumuri modernizate și chiar construirea unui parc industrial, acestea sunt dorințele lui Silegeanu pentru Botoșani, despre care spune că este casa lui.

 



 

 

”Lista de dorințe pentru ziua mea

 

Am o familie reușită, am prieteni adevărați, iar din punct de vedere financiar sunt împlinit, am un business pe care îl fac din plăcere pentru că eu produc, construiesc și asta mă bucură.

 

Am tot ce mi-aș putea dori pe plan personal și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi din viața mea.

 

Eu sunt doar un om într-un municipiu frumos, dar care ar putea fi și mai frumos, într-un județ superb cu multe de oferit, dar care zace în uitare din punct de vedere al dezvoltării, iar aceste două situații mă fac să am niște dorințe puțin mai generale, care nu mă privesc doar pe mine, Cătălin Silegeanu, ci pe toți.

 

Așa că pentru ziua mea, îmi doresc ca drumurile Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești să fie modernizate, traficul de mărfuri spre și dinspre Republica Moldova să fie dirijat prin județul nostru.

 

Îmi doresc ca Autostrada Unirii să fie aproape de a fi dată în folosință și aș vrea ca la autostrada care să conecteze Moldova de București să mai fie doar câteva luni până la finalizare, iar Botoșani să fie conectat prin bretele de mare viteză de cele două autostrăzi.

 

Îmi doresc ca în Botoșani să existe măcar un parc industrial, ca fermierii să fie mai uniți și să existe multe cooperative prin care să vândă în toată țara, să nu avem doar pe hârtie al doilea luciu de apă dulce din țară, ci să vedem asta în economie prin fabrici de procesare a peștelui.

 

Îmi doresc ca în județ să existe mai multe fabrici de procesare a produselor agricole, să nu mai exportăm direct de pe tarla grâul și porumbul, ci să trimitem produse congelate, semipreparate, orice doar nu materie primă. Fabricile, indiferent de domeniu, sunt singura soluție pentru o economie puternică, pentru o viață mai bună. Producția duce la dezvoltarea sănătoasă a comunității.

 

Îmi doresc ca industria ușoară, care aduce puțină plus-valoare economică să devină producătoare de echipamente medicale de protecție pe care fabricile să le vândă direct și să scăpăm de coșmarul economic al lohn-ului, care aduce multe locuri de muncă însă slab plătite.

 

Îmi doresc ca potențialul turistic al județului să fie valorificat la adevărata lui valoare pentru că nu văd o strategie care să-i facă pe străinii care vin la vânătoare să cheltuiască mai mulți bani în Botoșani, pentru că nu văd în municipiul reședință de județ o strategie prin care turiști din Israel sau Armenia să fie atrași în Botoșani pentru trecutul comun pe care românii, armenii și evreii îl au la Botoșani. Dar și pentru că numele uriașe ale țării cum ar fi Eminescu, Enescu, Luchian, Iorga și Antipa, Teoctist și Sfântul Ioan Iacob trebuie privite și turistic, nu doar cultural.

 

Și îmi mai doresc în Botoșani să fie finalizate lucrările la Teatrul Mihai Eminescu, să fie aduse tramvaie noi și să fie schimbate liniile de circulație, și îmi doresc asfaltarea străzilor mărginașe unde, spre surprinderea autorităților, locuiesc tot botoșăneni.

 

Dacă Dumnezeu îmi mai permite, îmi doresc să fie cât mai mulți botoșăneni care să își iubească orașul, județul și țara, să avem lideri care să iubească Botoșani și să facă tot ce pot pentru el.

 

Cam asta îmi doresc de ziua mea pentru că Botoșani este casa mea și fiecare om vrea ce este mai bun pentru casa lui.

 

Toate dorințele mele puteau fi realizate până acum deoarece ele depind doar de oamenii care ne-au condus și care dacă și-ar fi iubit casa, dacă ar fi iubit Botoșani așa cum îl iubesc eu, ar fi făcut tot posibilul să le fi îndeplinit.

 

Ce îmi doresc pentru mine vreau și pentru voi, pentru că sunteți casa mea, pentru că sunteți Botoșani.”

 

#listadedorinte #Botosani #ImpreunaSuntemPuternici