Administrație Economic Știri locale

Astăzi se semnează contractul pentru modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești

Drumul care conectează vama Stânca de municipiul Botoșani și care ar putea da mai multă importanță acestui punct vamal, va fi modernizat. 

Astăzi ar trebui să se semneze contractul de execuție a lucrărilor de proiectare și modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, care alături de Botoșani-Târgu Frumos au rămas cele mai proaste sectoare de drumuri naționale din județ.

Deputatul Cristian Achiței, din Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaților, a spus că astăzi este programată semnarea contractului cu asocierea de firme condusă de o companie din Suceava care a câștigat licitația. 

 

 

 



 

”Zi importantă pentru județul Botoșani!

Astăzi, 14 mai, este programată semnarea contractului de modernizare a Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești. Guvernul PNL onorează astfel promisiunea făcută botoșănenilor de a parcurge în cel mai scurt timp toate etapele care permit începerea proiectului de modernizare a unuia dintre cele mai importante drumuri naționale din județ”, a postat deputatul  Cristian Achiței pe contul său de Facebook. 

Lucrările au o valoare de peste 200 milioane lei și autoritățile centrale încearcă să le deconteze din fondurile europene, iar câștigătorul licitației este o asociere de firme condusă de Autotehnorom Suceava.

Importanța economică a acestui proiect este covârșitoare pentru dezvoltarea județului Botoșani, așa cum este și proiectul care așteaptă să fie semnat pentru a fi implementat pentru modernizarea drumului național Botoșani-Ștefănești.

În acest an se va turna covor asfaltic și pe drumul național 24C, de la intrarea dinspre Iași, Ștefănești, până la Manoleasa Prut.