Stare de ALERTĂ: Slujbe în exteriorul bisericilor, mască în spații publice, terasele rămân închise

0

Sursa foto: www.newmoney.ro

Începând din data de 15 mai, România iese din starea de urgență și intră în starea de alertă, care menține unele restricții, dar aduce și permisiuni. 

Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat măsurile pe care trebuie să le respectăm începând din 15 mai pentru 30 de zile. 

 

Redeschiderea bisericilor doar în exterior, terasele rămân închise, accesul în afara localității pentru anumite motive și masca obligatorie în spațiile închise sunt trei dintre cele mai importante decizii. 

 

  

Raed Arafat:

Începând cu 15 mai, în spațiile comerciale, transport în comun, spații închise, se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât gura și nasul să fie acoperite Decalarea programului de lucru pentru firmele cu el puțin 50 de angajați. Începerea și terminarea programului de lucru să se deruleze la o diferență de o oră, timp de trei ore, în tranșe de cel puțin 20% din personal.

 

Instituțiile care lucrează cu publicul iau măsuri pentru organizarea activității: suprafață de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, să nu permită accesul persoanelor cu temperatura de peste 37,3 grade și să asigure dezinfectarea. 

E suspendată activitatea restaurantelor, motelurilor, pensiunilor, cât și a teraselor. 

E suspendată comecializarea produselor în spații mai mari de 15.000 de metri pătrați, cu mai multe magazine.

Se suspendă transportul rutier internațional de persoane pentru toate cursele spre Italia, Franța, Germania, Spania, Turcia până în 1 iunie. 

Se reia activitatea cabinetelor stomatologice, pentru urgențe care nu pot fi amânate. Se instituie carantinarea sau izolarea la domiciliu, pentru toate persoanele care vin din străinătate. 

Din 15 mai este permisă circulația persoanelor cu evitarea grupurilor mai mari de trei persoane, fără să mai fie nevoie de o declarație. 

Se deschid parcurile, cu excepția locurilor de joacă. 

 

Rămâne interdicția deplasării în afara localității, sunt excepțiii: activități agricole, în scop profesional, îngrijirea unei alte proprietăți, tratament, îngrijire copii/ rude, asistența persoanelor vârstnice, decesul unui membru de familieâ

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *