Administrație Economic Știri locale

Săptămâna viitoare se semnează contractul de modernizare a drumului Botoșani-Târgu Frumos

După trei ani de licitații, săptămâna viitoare se semnează contractul de execuție a lucrărilor de modernizare pentru cel mai important drum național din județul Botoșani, DN 28B Botoșani-Târgu Frumos. 

În această săptămână s-a semnat și contractul de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, care conectează municipiul reședință de județ de vama Stânca. 

 

Anunțul semnării contractului pentru Botoșani-Târgu Frumos a fost făcut de deputatul Cristian Achiței. 

 

 



 

”Perioadă extrem de fastă pentru investițiile majore în infrastructura rutieră a județului nostru! După ce, ieri, a fost semnat contractul pentru modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, miercuri, 20 mai, este programată și semnarea la București a contractului pentru modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos. Le răspund astfel și numeroșilor botoșăneni care, după ce am anunțat semnarea contractului pentru DN 29D, Botoșani-Ștefănești, mi-au adresat întrebări privind soarta celuilalt drum național de importanță uriașă pentru județul Botoșani, care ne leagă de restul țării, Botoșani-Tg. Frumos.

După ani de zile de tergiversări nejustificate a începerii acestor investiții majore pentru Botoșani, cele mai importante două drumuri naționale ale județului rămase nemodernizate intră efectiv în procesul de modernizare. Firmele semnatare ale contractelor se pot apuca de proiectarea și apoi executarea lucrărilor de modernizare, având termene clare de finalizare a investițiilor. Anii de nimic pesedist au trecut! După doar șase luni de la preluarea puterii, Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a răspuns așteptărilor botoșănenilor, dând undă verde modernizării drumurilor care leagă municipiul reședință de județ de Tg. Frumos, respectiv de Ștefănești. Există buget suficient pentru ambele investiții, există un calendar al lucrărilor, așadar visul de a avea o infrastructură rutieră de calitate la Botoșani ne va fi, în sfârșit, împlinit”, a postat Cristian Achiței pe contul său de Facebook. 

Lucrările la drumul Botoșani-Târgu Frumos au o valoare de peste 80 milioane euro și vor fi decontate din fonduri europene.