Economic

FOTO-VIDEO O familie din Dorohoi ține în viață ultima fabrică din ceea ce a fost cândva industria sticlei

Cândva acest domeniu era o industrie dezvoltată pe orizontal, cu mine de exploatare a nisipului, cu fabrici de sticlă și porțelanuri, cu o valoare adăugată mare adusă economiei. 

Din tot ce a fost cândva a mai rămas o singură fabrică, o investiție 100% privată din capital autohton. 

Fabrica de sticlă Arta Sticlei din Dorohoi este înființată de familia Marin și Angela Anton, la începutul anilor 2000, moment în care fabricile deținute de stat cădeau una după alta. 

 

 



 

 

Curajul familiei Anton de a produce într-o industrie în care totul se prăbușea a făcut ca în 2020 să vorbim încă despre o fabrică de sticlă la Dorohoi

Fără sprijin din partea statului, cu o concurență zdrobitoare din partea Chinei, Arta Sticlei din Dorohoi este în continuare în picioare datorită calității premium pe care o oferă, a unicității și, așa cum se numește fabrica, datorită obiectelor de artă pe care le face și care au ajuns peste tot în lume. 

În fabrica familiei Anton de la Dorohoi se produce de la căni și pahare, la globuri pentru stâlpii de iluminat stradal și până la vaze unicat, obiecte de decor lucrate manual care sunt la mare căutare peste hotare. 

Și pe timp de criză economică și pe timp de criză provocată de Coronavirus, fabrica Arta Sticlei lucrează și produce atât pentru piața internă, cât și pentru export. 

”Lucrăm, avem comenzi”, sunt cuvintele lui Marin Anton, vorbe de care economia locală are nevoie să le audă de la toți cei care au o fabrică, de la toți cei care încă mai produc în județul Botoșani. 

Vitralii, amfore, vaze, sfeșnice, boluri, cilindri, platouri, aplici, oglinzi făurite de meșterii sticlari de la Arta Sticlei au ca destinație florării și organizatori de evenimente, hoteluri, restaurante, cafenele sau instituții publice. 

Comenzi puteți plasa pe site-ul www.artasticlei.ro sau la numărul de telefon 0745827918.