Economic Știri locale

Stoiciuc, Mischa Kids: ”Ca angajați nu am pierdut nimic. Fără venituri, dar nu am mărit taxele. Per total impactul a fost dur”



 

 

 

Cum a afectat Coronavirus cel mai mare business local din educația preșcolară și divertisment pentru copii? 

Fondatoarea Mischa Kids, antreprenoarea Mihaela Stoiciuc Vasilică, susține că impactul Coronavirus asupra afacerii sale a fost dur și că în toată perioada de restricții business-ul său, construit de la zero, inventat pentru Botoșani, nu a primit niciun ajutor din partea statului. 

Mihaela Stoiciuc Vasilică a detaliat pentru BanulBotoșănean.ro impactul măsurilor restrictive cauzate de Coronavirus și a prezentat acțiunile pentru viitorul apropiat ale Mischa Kids, cel mai mare business local din domeniul învățământului privat preșcolar. 

 

 



 

”Am reluat contractele de muncă și amenajat spațiile, mai puțin locul de joacă din mall. Ca angajați – nu am pierdut aici nimic, mă bucur! Am 14 angajați în total. Chiar voi face încă două angajări, cel puțin, în zilele următoare. Am pierdut pe locul de joacă, în schimb. 

Ca spațiu, avem 620 mp în interior pe sediul nou, 14 săli și circa 300 mp curte, plus terase la fiecare etaj ce vor fi amenajate și ele ca spațiu exterior imediat ce ne vom permite financiar. 200 mp pe interior, 6 săli și 1100 mp curte sediul vechi.

Condiții avem, le aveam și înainte – Podele speciale, ușor de dezinfectat, chiuvetă în fiecare cameră, toaletă pe fiecare etaj, nu avem mochete, nu avem perdele, nu avem plante la ghiveci in interior, nu avem aer condiționat – așa am fost mereu. Avem asistent medical permanent, cu vechime, cabinet medical și izolator. Avem tunel de dezinfecție, circuit ca la carte, semnalizări de trasee etc. Triaj la intrare, termo-scanner omologat, tabele de toate felurile, rapoarte, hârtii, dosare, liste etc.

 

Noi preconizăm minim 100 de copii – mai bine de jumătate de locuri sunt deja ocupate. Nu am mărit tarifele – sunt aceleași. Nu am perceput absolut niciun leu taxă după data de 15 martie, deci nu am avut deloc venituri în această perioadă.

 

Încercăm să fim la curent cu toate cerințele, colaborăm cu toate departamentele și organele de control, chiar ne dăm silința să fim cât mai corecți. 

 

Părinții sunt foarte mulțumiți de condițiile oferite și au încredere în noi. Noi am promis acreditarea unității începând cu luna Septembrie și sperăm să reușim să ne ținem de cuvânt.

 

Per total, a fost dur (și ăsta e un eufemism) impactul pe business. Și pe noi, ca oameni. Noi nu am beneficiat de absolut nicio măsură de susținere timp de mai bine de trei luni (somajul tehnic e o măsură pentru angajați, nu pentru angajatori). 

 

Sunt mândră și nu am nicio intenție să ascund acest lucru – mândră de mine, mândră de angajații mei, mândră de clienții noștri, mândră de partenerii noștri – am reușit să supraviețuim cu propriile eforturi și resurse!”

Mihaela Stoiciuc Vasilică – Mischa Kids.