Economic Știri locale

Importanta fierului vechi si impactul reciclarii asupra mediului inconjurator



Din pacate, importanta fierului vechi nu este nici in ziua de azi foarte bine constientizata, iar cei care detin o cantitate mare de asemenea deseuri nu sunt convinsi ca cel mai bun pas pe care pot sa il faca este sa recicleze fierul, si nu sa il arunce pur si simplu la rampe de gunoi sau unde nu ii vede nimeni. Utilizarea sigura si eficienta a resurselor globale din punct de vedere al efectului pe care il au asupra mediului inconjurator, contribuie la calitatea generala a vietii, atat pentru cei care traiesc in prezent, cat mai ales pentru generatiile urmatoare.

Importanta fierului vechi in contextul unor schimbari climatice din ce in ce mai pregnante si ingrijoratoare

Aproape ca nu exista om care sa nu cunoasca acum impactul nerespectarii deciziei de reciclare a fierului vechi, dar si a altor deseuri feroase si neferoase, baterii auto – si lista poate continua. Impactul se vede asupra vremii in continua schimbare, asupra conditiilor climatice din ce in ce mai grele in unele zone ale planetei, dar si asupra economiei generale a tarii si cheltuielilor cu energia electrica.

Fierul vechi este una din resursele naturale limitate care la un moment dat nu va mai putea fi gasita in pamant. Este una dintre resursele ce se obtin si se prelucreaza cu costuri mari, iar reciclarea are un impact pozitiv asupra tuturor sectoarelor: industrie, economie, finante, sanatate, clima. Fierul este un material 100% reciclabil, de aceea cantitati impresionante de minereu natural pot fi economisite cu efecte pozitive asupra consumului de energie.

O buna parte a otelului folosit in ziua de azi pentru diverse constructii este obtinut din fierul reciclat, lucru care a dus la transformari uriase in industria siderurgica. Activitatea de reciclare a fierului vechi este foarte importanta din acest punct de vedere, deoarece se prevede ca in urmatorii ani, peste 10% din otelul necesar in lume sa fie obtinut prin retopirea fierului vechi numai in cuptoarele electrice.

Procesul de reciclare al fierului vechi va contribui si la alte procedee metalurgice, precum ajustarea compozitiei. Pentru ca extractia de minereu a scazut in mod sensibil si productia de otel a crescut in mod constant, reciclarea fierului vechi este necesara.

Activitatea de reciclare a dus si la reducerea potentialului de poluare a aerului si a apelor pentru ca minereul de fier are un continut mare de sulf, comparativ cu fierul vechi care are un continut mic de sulf. Nu in ultimul rand, pentru a stimula oamenii sa imbratiseze aceasta practica, firmele de reciclare, precum M&D STANDARD LOGISTIC SRL , ofera un pret foarte bun pe kilogramul de fier vechi adus.

Daca pana demult, resturile si deseurile erau exclusiv depuse la groapa de gunoi sau arse in instalatii mari, acum acestea sunt reciclate in cadrul unor firme specializate al caror domeniu de activitate este reciclarea, companii cu o flota auto impresionanta.