Economic

Coronavirus afectează și acum 35% din suprafața închiriabilă a Uvertura Mall. Veniturile din chirii au scăzut cu 53% în 2020 pentru mall-ul din Botoșani



 

În 2019, mallul a avut peste 8 milioane de lei venituri din chirii, cu 12% mai mult faţă de anul precedent.

 

Uvertura Mall, centru comercial din Botoşani aflat în reorganizare juridică, a încasat în primul semestru din 2020 venituri din chirii cu 53% mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza suspendării activităţilor în malluri, proprietarii centrului comerciali alegând să suspende, la rândul lor, facturarea chiriilor. Astfel, între 17 martie şi 15 iunie, activitatea din mall a fost afectată în proporţie de 94% de măsurile impuse prin ordonanţele militare.

 

„În prezent, mai mult de 35% din suprafaţa centrului comercial este afectată de restricţiile menţinute de autorităţi în contextul prelungirii stării de alertă. Astfel, cinematografele, locurile de joacă pentru copii, restaurantele, fast-foodurile, spaţiile pentru leisure şi gaming au în continuare activitatea restricţionată”, spune Boris Titov, shopping center manager la Uvertura Mall.

SURSA: www.zf.ro