Formens rămâne cea mai mare firmă din județ, dar cifra de afaceri a scăzut cu 3% și profitul cu 28,5%

0Cea mai mare companie din județul Botoșani își păstrează supremația la nivelul mediului de afaceri local, dar business-ul înregistrează scăderi atât la cifra de afaceri, cât și la profit. 

Compania este condusă de antreprenorul Gerard Losson, iar profitul companiei din această perioadă este în scădere ca urmare a investițiilor făcute în construirea de la zero a unor blocuri de locuințe. 

Formens, producător de costume, este unul dintre cei mai mari exportatori din domeniu, trimiţând peste graniţă aproape întreaga producţie.”Producătorul de costume Formens din Botoşani, controlat de antreprenorul francez Losson Gerard Justin Joseph, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 333 mil. lei (70,3 mil. euro), în scădere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 22,4 mil. lei (4,7 mil. euro), mai mic cu 28,5% faţă de anul precedent, când Formens a ra­portat un câştig net de circa 31,3 mil. lei (6,7 mil. euro). Pro­ducătorul de costume din Botoşani a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.065 de angajaţi”, a scris ZF.ro.

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *