Administrație Economic Știri locale

FOTO-VIDEO Parteneriat de milioane de euro din fonduri europene pentru gaz metan în Bucecea, Corni, Tudora, Vorona și Vlădeni



Cel mai mare proiect din județul Botoșani pentru extinderea rețelei de gaz metan a fost parafat joi, 17 septembrie 2020. 

Câteva primării de pe valea Siretului s-au asociat pentru a putea depune un proiect comun, cu o valoare de câteva milioane de euro, în vederea extinderii rețelei de gaz metan. 

Este vorba despre orașul Bucecea, reprezentat de Angel Gheorghiu, în calitate de administrator public, cel care candidează la funcția de primar al urbei, și de comunele Corni, Tudora, Vorona și Vlădeni. 



 

”Astăzi s-a semnat un acord de parteneriat între cinci UAT-uri, lider de parteneriat va fi Primăria Vlădeni. Din acest parteneriat fac parte orașul Bucecea, comuna Corni, Tudora și Vorona. Fiecare primărie trebuie să pună la dispoziția firmei de consultanță numărul de gospodării pe care dorește să-l branșeze, ridicările topo, studii geo, sunt documente necesare dosarului pentru obținerea acestei finanțări. Este un cost estimativ de 6.400 de euro per gospodărie. Noi la Bucecea avem 700 de gospodării pe care dorim să le branșăm. Aici intră inclusiv localitatea Călinești și satul Bohoghina, dar și 13 străduțe din Bucecea”, a declarat Angel Gheorghiu.  

 

Potrivit acestuia, proiectul prevede inclusiv costurile de branșare a fiecărei gospodării în parte. 

 

Proiectul comun pentru gaz al primăriilor Bucecea, Corni, Tudora, Vlădeni și Vorona va fi depus pentru finanțare cu fonduri europene în cadrul ”POIM, Axa prioritară 8 Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, obiectivul specific 8.2 Creștere gradului de interconectare a sistemului național de transport a gazelor naturale cu alte state vecine”.