Administrație Economic Politică Știri locale

Managerul unei companii cu afaceri de peste 50 milioane euro s-a săturat de incompetența CJ și intră în alegerile locale: ”Dacă acești oameni lucrau în privat erau concediați de mult”

Agnes Mihaela Holca
Agnes Mihaela Holca

Conduce al doilea cel mai puternic business din județul Botoșani, după cifra de afaceri, și candidează la alegerile locale pentru că nu mai suportă lipsa de proiecte și condamnarea la sărăcie a județului prin inactivitatea Consiliului Județean Botoșani. 

Agnes Holca, managerul companiei Rolana Tex, fosta Melana, candidează pe lista de consilieri județeni propusă de PNL Botoșani. 

Ultimii patru ani au fost hotărâtori pentru decizia de a se implica și a-și asuma o candidatură, acești ultimi patru ani fiind cei în care consiliul județean Botoșani nici măcar nu a reușit să finalizeze licitațiile la proiectele cu finanțare europeană, fără să mai vorbim de finalizarea vreunui proiect important. 

”Conduc un business la nivel de județ, nu cel mai mare dar printre cele mai mari.  La Rolana lucrează și oameni din mediul rural, ingineri din oraș și chiar străini. Lipsa infrastructurii din zona Moldovei, lipsa infrastructurii din județ este un sabotaj la adresa mediului de afaceri, a bunăstării cetățenilor. Nu poți să stai patru ani și ceva cu bani pe masă, cu fonduri europene, să nu faci nimic pentru județul care te-a ales, care te-a pus pe niște funcții plătite, respectate, dar care impun și asumare, iar după patru ani în care tu și colegii tăi nu ai făcut nimic pentru Botoșani să vină iar echipa care a condus județul în această perioadă și să încerce să-i păcălească din nou pe botoșăneni. Oameni buni, PSD a condus județul în ultimii 8 ani prin guvernarea de la București și prin majoritățile de la Consiliul Județean în care a făcut parte, iar în ultimii 4 ani a avut controlul total la București, la Consiliul Județean, la Consiliul Local al municipiului Botoșani și nu au făcut nimic”, a declarat Agnes Holca referitor la decizia sa de a-și asuma candidatura pe lista PNL pentru Consiliul Județean Botoșani.  

Managerul companiei care rulează afaceri de 50 milioane euro în Botoșani susține că persoanele care au condus județul și nu au reușit să implementeze proiectul drumului strategic, în patru ani nici măcar licitația nu a fost finalizată, ar fi fost concediați în privat și ar fi fost nevoiți să se reprofileze pentru a putea găsi un nou job. 

Totodată, Agnes Holca susține că nu este nicio scuză pentru lipsa de proiecte din ultimii ani de la Consiliul Județean pentru că sunt fonduri europene pe toate domeniile de activitate. În timp ce firmele private se împrumută la bănci sau apelează la fonduri europene, Consiliul Județean avea atât varianta fondurilor europene, cea a fondurilor guvernamentale, a granturilor norvegiene sau elvețiene, bani nerambursabili, bani GRATIS cu care ar fi putut dezvolta județul. 

”Dacă acești oameni lucrau în privat erau concediați de mult. Dacă în privat era un manager de companie care să coordoneze un proiect de câteva zeci de milioane de euro, cum este cazul drumului strategic județean, și după patru ani nici măcar să nu înceapă lucrările, acel personaj ar fi fost concediat și nu își mai găsea loc de muncă la conducerea unei firme în acest județ. La Botoșani în ultimii 4 ani nu a condus un singur om, ci a fost o echipă, pentru că în ultimii 4 ani PSD a decis cine este președintele Consiliului Județean prin votul direct al consilierilor județeni. Dacă nu l-au schimbat pe actualul președinte al CJ din funcție după toată dovada de incompetență, înseamă că asta au vrut cei din PSD pentru județul Botoșani. Au vrut să țină județul în beznă, să nu progreseze, să nu se dezvolte, au vrut să-i țină pe botoșăneni în sărăcie doar vor apela la mila statului pentru un ajutor social. Botoșănenii au acces la informație, văd că în jurul lor în județele din Moldova și în toată țara se fac lucrări, se dezvoltă rețele de apă și gaz, apar investitori, crește nivelul de trai, doar la Botoșani o mână de oameni îi asuprește și îi ține în sărăcie deși botoșănenii le-au oferit votul, accesul la funcții mult prea bine plătite pentru câte au făcut acești politicieni medievali pentru județul Botoșani. Eu nu mai pot tolera așa ceva și am intrat în politică, am intrat în alegerile locale pentru că la Consiliul Județean trebuie să ajungă și oameni care prețuiesc Botoșani, pun preț pe mediul de afaceri, vor ca botoșănenii să trăiască într-un județ normal din toate punctele de vedere. Eu vreau să văd CJ Botoșani în parteneriat cu primăriile din județ cum atrage fonduri europene pentru rute ocolitoare care să faciliteze transportul de persoane și de marfă, care să dezvolte platforme industriale și să facă județul atractiv din punct de vedere economic. Dacă nu erau bani, dacă nu erau fonduri europene la dispoziție, mai era o scuză, dar când vedem ce se întâmplă în alte locul din țară și ce NU se întâmplă la Botoșani, nu putem sta deoparte, iar duminică putem pune capăt domniei echipei PSD care a condamnat Botoșani la sărăcie”, a concluzionat Agnes Holca, candidat la Consiliul Județean Botoșani pe lista de consilieri PNL.