Economic

Cea mai mare fabrică de pâine din Botoșani împlinește 16 ani. ”Eu cred în suflet și în munca din spatele unei analize seci”



Cea mai mare companie din domeniul panificație-patiserie-cofetărie, Casa Pâinii, împlinește 16 ani, iar în ultimii 10 a dominat categoric această ramură industrială pe plan local. 

Casa Pâinii este condusă de omul de afaceri Florian Moruzi, asociat cu fratele său Daniel Moruzi, și este cel mai mare jucător din această industrie din regiunea Moldovei, având investiții de câteva milioane de euro realizate în ultimii ani pentru creșterea productivității. 

Cu sute de locuri de muncă directe și indirecte create, cu un brand care impune respect prin calitate, prin investiții neîntrerupte, cu promovarea Botoșaniului prin toate produsele pe care le vinde, Casa Pâinii este mai mult decât o fabrică de pâine, este un motor economic, un model de business și un promotor al brandului de județ neexploatat așa cum trebuie de autoritățile locale.

 



 

 

La ceas festiv, Florian Moruzi a postat un mesaj despre cei 16 ani în care Casa Pâinii a ajuns să domine piața panificației din Botoșani. 

 

”Astăzi persoana juridică Casa Pâinii împlinește 16 ani. Să crească în continuare mare, frumos și sustenabil! Pe mine m-au prins vremurile la Timișoara pentru definitivarea unui contract, dar mă rog, și așa era imposibil de sărbătorit…Îmi aduc aminte că la un moment dat cineva mi a cerut sa fac o analiză a trecerii unei persoane juridice prin realitatea economică românească. I am răspuns că o analiză comparativă poate fi oricând făcută, grafice frumos colorate, dar eu cred în suflet și munca din spatele unei analize seci. Îmi amintesc că Eminescu într-un manuscris, spunea ” eu sunt budist, și nefiind un creștin simplu ci unul de mână a zecea, îmi pasă nu doar de ai mei ci de tot ce viețuiește pe lumea asta, o frunză, un gândac, un grec…”. Da, toate au o karma pe lumea asta, chiar și persoanele juridice. Se nasc copii neajutorați, primesc certificat de înregistrare fiscală și după aia începi să-i crești. De fapt ești tu și avatarul tău. Tu crești, având grijă de el. Te bucuri să-l vezi numărul unu, îl cinstești, îl faci frumos, câteodată deși se simte rău îl scoți afară doar pentru PR, altădată zburdă sănătos și te ajută chiar și fără marketing. Uneori ii trebuie oxigen și resuscitare! E o viață economică tumultuoasa într-o țară ciudată, dar tot ceea ce ai de făcut, ca și în cazul copiilor, este să-i iubești! Și asta este Casa Pâinii pentru mine și colegii mei, un copil născut și crescut cu pasiune și dragoste!”, a postat omul de afaceri Florian Moruzi, pe contul său de Facebook.