Economic Știri locale

Marius Călin despre tehnologie și avantajele acesteia

Trăim într-o lume în care tehnologia nu mai e de mult o necesitate, am putea spune chiar că devine un stil de viață. Ne trezim cu telefonul în mână și adormim tot la fel. Deși această afirmație poate avea conotații negative, eu mă concentrez la cele pozitive. Suntem mai conectați ca niciodată și la o simplă atingere de buton ne putem conecta cu cine vrem, oriunde vrem sau putem afla informațiile pe care le dorim.

Folosesc foarte mult telefonul în scop profesional, dar și în scopuri personale. Cu toate astea știu când trebuie să iau câte o pauză, nu sunt 24/24 conectat la internet și pot lăsa notificările să se adune înainte să verific ce se mai întâmplă în online. Am încercat să stau și o săptămână fără rețele sociale și nu m-a afectat mai deloc, dar nici nu mi-a plăcut

Consider că ar trebui să ne obișnuim că trăim într-o eră în care internetul este o extensie a lumii din offline și trebuie să fim prezenți în ambele lumi.

Călătoriile cu mașina sunt mai ușoare de când există Waze, iar antrenamentele sunt mai simple cu o brățară inteligentă care să le monitorizeze.

Personal aleg să folosesc orice gadget care îmi face viața mai ușoară. Spre exemplu, evoluția telefoanelor mobile mi-a permis să las dslr-ul acasă și să mă întorc tot cu poze frumoase din vacanță.

Cu toate astea, orice este făcut/folosit în mod excesiv poate dăuna într-un fel sau altul. Tocmai din acest motiv trebuie să știi când să iei o pauză și când este timpul să te deconectezi o perioadă de la tot ce se întâmplă în online. Așa cum ai nevoie de concediu de la locul de muncă, așa ai nevoie și de la online.

Iar pentru că educația este importantă în orice domeniu, am lansat un blog de tehnologie unde scriu săptămânal articole prin care încerc să-i ajut cât mai mult pe cititori să folosească tehnologia ca un avantaj.

Am o rubrică specială pentru tutoriale unde ofer rezolvări diferitelor probleme care apar în utilizarea de zi cu zi a gadget-urilor, dar și categorii de review unde testez diferite produse.

De asemenea, am început și o serie de articole precum avantajele și dezavantajele internetului prin care intenționez să ofer conținut educațional gratuit tuturor celor care îmi citesc blogul.

Pe mine mă mai găsiți și pe blogul personal, Marius Călin, unde scriu despre alte lucruri care mă pasionează printre care fotografia și festivalurile.

Iar ca o concluzie pentru acest articol, alege să folosești tot ce oferă tehnologia pentru a-ți spori calitatea vieții. Dacă simți că efectul este invers ia o pauză și stai deconectat/ă câteva zile de la online.