Administrație Agricultură Economic Politică Știri locale

Trufin, planuri de senator din Opoziție: 4 programe de sprijin cu impact direct în economie




Senatorul botoșănean Lucian Trufin, parlamentar de Opoziției, a anunțat că noul mandat îl începe cu promovarea a patru programe cu impact direct în economie. 

Cele patru proiecte promovate de Lucian Trufin ar aduce un plus de valoare semnificativ în economia locală a județului Botoșani și ar trebui sprijinite direct și de către parlamentarii actualului arc guvernamental. 

”Deși mă aflu în opoziție, îmi încep noul mandat de parlamentar cu optimismul specific și cu aceeași dorință de a informa botoșănenii despre toate oportunitățile de dezvoltare cu ajutorul fondurilor europene.

Începutul acestui an oferă antreprenorilor români cu microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) posibilitatea obținerii de finanțări pentru afacerile lor prin cel puțin 4 programe de sprijin”, a declarat Lucian Trufin.

 




Acesta promovează următoarele programe:

   1.TINERI FERMIERI din diaspora – măsură prin care romanii au vârsta de maxim 40 de ani și care au lucrat cel puțin 3 luni din ultimul an în altă țară din UE în domeniul agricol sau cei care au plecat la muncă în afara și au studii în domeniul agricol pot beneficia de un sprijin de până la 50.000 de euro pentru dezvoltarea unei activități agricole

  1. Măsura 3 – schemă de ajutor de stat pentru depășirea crizei COVID-19, prin care firmele mici și mijlocii (IMM) pot obține fonduri nerambursabile de 50.000-200.000 Euro pentru investiții. Aportul propriu al beneficiarului este de minim 30% în București și județul Ilfov și minimum 15% în țară. Bugetul total al Măsurii 3 este de 478.250.500 euro – fonduri nerambursabile.
  2. IMM Invest 2021 – continuarea programul IMM Invest, prin care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii au putut să obțină credite de la bănci între 500.000 și 10 milioane de lei, cu garanții de stat de până la 90% și dobânzi subvenționate, dar și extindere ajutorului și către domeniile agricole prin noua componentă Agro IMM Invest.
  3. Ajutoare HoReCa – schema pentru sprijinirea firmelor HoReCa, care deși momentan nu este operațională, dar va fie lansată cel mai probabil în următoarea perioadă.

 

”Experiența mea administrativă, susținută de cea antreprenorială, mi-a creat convingerea că una dintre căile sigure de progres este cea de atragere a finanțărilor europene. De aceea voi încuraja antreprenorii, agricultorii și pe cei pentru care există pârghii de dezvoltare, să creadă în șansa lor și să depună proiecte. Totodată, voi prezenta toate informațiile necesare despre fiecare măsură de sprijin sau axă de finanțare, astfel încât cei interesați să poată depună în timp util, documentația necesară”, a postat Lucian Trufin pe contul său de Facebook.