Agricultură Economic

Lucian Trufin: “A fost odată tomata românească”




Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Senatul României, Lucian Trufin este revoltat de decizia actualei puteri anunțată prin vocea ministrului Agriculturii, Adrian Oros, de anulare a Programului Tomate Românești, inițiat de guvernarea social-democrată.

 

Ministrul Oros reușește să transforme programul tomate românești în programul  A FOST ODATĂ TOMATA ROMÂNEASCĂ! 

 

„Din păcate, acum avem imaginea completă a celor două fețe ale ministrului agriculturii: cea roșie și cea galbenă. Pe cea roșie și frumoasă a folosit-o în campania electorală, când curgeau promisiunile către fermieri, printre care se regăsea și cea referitoare la programul pentru tomate românești. Întrebat fiind despre viitorul acestui program, răspundea de fiecare dată convingător că nu se gândește să-l oprească, ci din contra, îl va extinde prin susținerea financiară și a altor tipuri de legume. Acum, Oros ne arată fața lui galbenă și mincinoasă, anunțând subit legumicultorii că nu mai susține programul tomate românești, că nu mai sunt importante legumele românești și că cei care le produc trebuie să reziste și fără această măsură de sprijin  ”, a declarat senatorul Lucian Trufin.



 

 

Din păcate fermierii români vor trebui să se obișnuiască cu astfel de decizii venite din partea coaliției de dreapta, aflată la putere. Anunțurile ce conțin expresii de genul “nu sunt bani, tăieri, înghețări, austeritate” vor reprezenta cuvintele cheie ale acțiunii guvernamentale în următoarea perioadă.

 

„În această perioadă complicată, în loc să folosească bugetul României și orice formă de sprijin UE pentru susținerea ramurilor economiei naționale, astfel încât să devenim producători, nu doar consumatori, Guvernul Cîțu, prin decizia de eliminare a celei mai de succes măsuri de ajutor pentru fermierii români care încă produc, face o imensă greșeală, anulând un program care a demonstrat că în locul importurilor, putem să avem acces și să consumăm produse românești, proaspete și de calitate. 

 

CU ASEMENEA MINISTRU LA AGRICULTURĂ ȘI CU ASEMENEA GUVERN, SPER SĂ NU VORBIM ȘI DESPRE PROGRAMUL – A FOST ODATĂ AGRICULTURA ROMÂNEASCĂ” a mai declarat senatorul botoșănean.