Economic Știri locale

Cat costa un aparat dentar in Bucuresti?

Dental braces in happy womans mouths who shows by two fingers on brackets on the teeth after whitening. Self-ligating brackets with metal ties and gray elastics or rubber bands for perfect smile. Orthodontic teeth treatment
Dental braces in happy womans mouths who shows by two fingers on brackets on the teeth after whitening. Self-ligating brackets with metal ties and gray elastics or rubber bands for perfect smile. Orthodontic teeth treatment

Nimic nu se compara cu un zambet impecabil, nu doar in ceea ce priveste nuanta acestora ci, mai ales, in raport cu pozitia dintilor. In timp ce alinierea corecta a acestora confera un aspect estetic extrem de placut, aceasta ne protejeaza si de aparitia problemelor dentare. Pierderea timpurie a dintilor, dezvoltarea cariilor dentare sau existenta dificultatilor de vorbire sunt doar cateva dintre neplacerile cu care te poti confrunta in lipsa purtarii unui aparat dentar.

Daca principalul motiv pentru care inca nu te-ai decis asupra acestui tip de tratament este varsta, te vei bucura sa descoperi ca un aparat dentar nu este conditionat de anii de viata. Astazi oricine poate obtine un zambet impecabil, perfect si foarte atragator, in mod natural si fara alte interventii. Descopera tot ce trebuie sa stii despre montarea unui aparat dentar in Bucuresti, in special din perspectiva financiara, in randurile urmatoare.

Este aparatul dentar un moft sau o necesitate?

Daca acum zeci de ani doar persoanele instarite si cu probleme dentare grave se puteau bucura de avantajele unui aparat dentar, astazi lucrurile s-au schimbat complet. O dantura perfecta nu este un moft, asa cum sanatatea noastra este responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

Atat forma muscaturii, cat si presiunea resimtita de fiecare dinte in parte sunt doua dintre principalele criterii pe care orice medic ortodont le ia in considerare atunci cand recomanda purtarea unui aparat dentar. Dintii drepti asigura pacientul ca presiunea este distribuita in mod uniform intre ei, in functie de alimentele consumate. Astfel, se poate preveni aparitia problemelor dentare, cum sunt cariile, edentatiile si multe altele.

Montarea unui aparat dentar se face de catre medicul ortodont, nu inainte de a schita, alaturi de pacient, un plan de tratament personalizat. Nu este un secret faptul ca fiecare dintre noi avem o dantura unica, motiv pentru care obtinerea unui plan personalizat este o etapa imperios necesara.

Care sunt costurile pentru un aparat dentar in Bucuresti?

La fel ca in orice alt domeniu, la o simpla cautare vei gasi un aparat dentar pret variat. In timp ce materialele din care ele sunt realizate influenteaza cel mai mult pretul, la acestea se adauga si consultatiile realizate de catre medicul ortodont.

Cel mai des utilizat tip de aparat dentar pentru copii este cel metalic. In ciuda aspectului mai putin estetic, acesta este cel mai eficient si asigura indreptarea dintilor in cel mai scurt timp. La Delta Clinic Dent platesti 2500 lei per arcada, in ceea ce priveste un aparat dentar fix metalic.

La celalalt capat, adultii se pot bucura de acelasi rezultat, la fel de eficient si rapid, optand pentru unul din safir. Evident, acesta este mult mai estetic si aproape insesizabil, avand un pret ceva mai piperat – 3500 de lei per arcada.

O alta optiune a pacientilor des intalnita in cabinetele stomatologice este cea a aparatelor dentare fixe ceramice, a caror pret atinge 3000 lei per arcada si pot prelungi timpul necesar purtarii lui. Cu toate acestea, este o optiune mult mai estetica si mai putin problematica, intrucat bracketsii nu sunt din metal.

Ce probleme pot sa apara daca nu purtam aparat dentar?

Chiar daca aparatul dentar nu este obligatoriu pentru toti pacientii, o majoritate covarsitoare dintre acestia sunt nevoiti sa poarte unul – sau, cel putin, este o recomandare formulata de multi medici ortodonti.

In lipsa purtarii unui aparat dentar, principala problema este ca anumiti dinti preiau din sarcina altora. Iar presiunea crescuta pe anumiti dinti duce la pierderea lor si inevitabil la necesitatea utilizarii unui fel de proteza dentara.

Pe langa faptul ca sunt suprasolicitati, acestia pot dezvolta probleme dentare care te vor afecta pe termen lung. Printre cele mai des intalnite se numara:

  • Aparitia sangerarilor gingivale – care sunt totodata si cauzele inflamatiilor si infectiilor gingivale;
  • Depureri de tartru – conduc la aparitia diferitelor afectiuni, cum este parodontopatia;
  • Dificultati in masticatie – datorate durerilor dentare;
  • Dificultati in realizarea igienei dentare – indiferent de cat de bine ne spalam pe dinti, cariile interdentare nu pot fi prevenite atat de usor;
  • Edentatiile dentare – traduse prin pierderea timpurie a dintilor, ca urmare a suprasolicitarii acestora;
  • Respiratia pe gura – poate conduce la aparitia altor probleme de sanatate;
  • Suprasolicitarea si ingreunarea digestiei – ca urmare a inghitirii alimentelor nemestecate suficient. Atat organele interne, cat si digestia sunt ingreunate.

Prevenirea tuturor acestor probleme orale este posibila apeland la cei mai buni specialisti in domeniu. La Delta Clinic Dent ai parte de infomatii exacte cu privire la planurile de tratament recomandate de medici. Atat materialele folosite, cat si metodele intreprinse sunt de cea mai buna calitate, iar pacientii beneficiaza de garantie stomatologica pentru toate tratamentele realizate.

In plus, experienta este cea care isi spune cuvantul. Dr. Durbac are peste 12 ani de experienta in medicina dentara si tratamente estetice, transformand visul oricarui pacient de a avea un zambet impecabil in realitate.

Tratamentele dentare care necesita purtarea unui aparat dentar ne ajuta sa obtinem dinti drepti si un zambet estetic, perfect pentru a ne recastiga increderea in noi insine.